Guvernul Boc si-a incalcat toate promisiunile

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 09:10
3185 citiri
Guvernul Boc si-a incalcat toate promisiunile

Executia bugetara pe septembrie arata ca Guvernul Boc si-a incalcat toate promisiunile, in conditiile in care salariile bugetarilor s-au marit iar investitiile nu s-au ridicat la suma pe care o promitea premierul.

Cheltuielile cu salariile bugetarilor au crescut cu peste 9% in primele noua luni ale anului, iar cheltuielile cu bunurile si serviciile au scazut cu doar 2,5%, desi trebuiau reduse cu pana la 50%, informeaza Cotidianul.

Cheltuielile cu investitiile au fost in primele noua luni de circa 23 de miliarde de lei, respectiv 4,6% din Produsul Intern Brut (PIB).

Prin Legea bugetului de stat pentru anul 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, ponderea cheltuielilor cu investitiile din bugetul general consolidat trebuie sa reprezinte 7% din PIB, respectiv 35,7 miliarde de lei.

Si cheltuielile cu dobanzile au crescut cu peste 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut. De mentionat faptul ca, la inceputul anului 2009, dobanda la titlurile de stat era apropiata de dobanda de facilitate de credit lombard (14,25%), in timp ce, incepand cu luna februarie a acestui an, s-a reusit reducerea treptata a dobanzilor, nivelul acestora situandu-se in prezent la 10%.

Executia bugetului general consolidat pe primele noua luni ale anului curent a inregistrat un deficit estimat de 25,6 miliarde de lei, respectiv 5,1% din PIB anual, mentinandu-se in limitele tintei de deficit, in valoare de 26,9 miliarde de lei, respectiv 5,4% din PIB, prevazuta in Aranjamentul Stand-by incheiat cu Fondul Monetar International.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#executie bugatara, #bilant noua luni, #Emil Boc, #Guvern Boc , #stiri politice
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Hai sa fim seriosi ! Faptul ca Guvernul Boc a fost un guvern responsabil si eficient este aratat de cursul de schimb .
Poza Vantu-Patriciu-PRESEDINTE
Vantu-Patriciu-PRESEDINTE
rank 2
Tonomatele de la cotidianul ar fi vrut ca Emil Boc sa nu APLICE legi de mariri de pensii si salarii ADOPTATE de "inteligentii" din PSD SI PNL PE CRESTERE ECONOMICA ?