Guvernul: Buzea si Pal, legati de Boc pe intreaga perioada a mandatului

Joi, 26 Februarie 2009, ora 20:50
2158 citiri
Guvernul: Buzea si Pal, legati de Boc pe intreaga perioada a mandatului
Foto: ziuadecj.ro

Guvernul precizeaza joi, intr-un comunicat, ca Marius Buzea si Peter Pal, angajati la Cabinetul Primului-Ministru in functiile de consilier personal, respectiv de secretar personal, lucreaza cu Emil Boc de peste cinci ani si ca au contract de munca pe durata mandatului premierului.

"Consilierii personali, secretarii personali si curierii personali fac parte din aparatul de lucru al Cabinetului Primului-ministru. (...) Mentionam ca atat domnul Marius Buzea, cat si domnul Peter Pal, au relatii directe de munca cu primul - ministru de peste cinci ani. Avand in vedere ca domnii Buzea si Peter sunt incadrati la cabinetul demnitarului, respectiv la cabinetul primului-ministru, acestia au contract de munca pe perioada mandatului premierului", se arata in precizarea remisa de Biroul de Presa al Guvernului.

In comunicat se arata ca Marius Buzea, despre care presa a scris ca a fost soferul lui Emil Boc, este licentiat in ingineria produselor alimentare, are statutul de consilier personal, iar Peter Pal este student la facultatea de stiinte politice si administrative din cadrul UBB Cluj-Napoca si are statut de secretar personal al prim-ministrului.

"Cei doi au ca atributii de serviciu pregatirea, din punct de vedere administrativ, a evenimentelor la care participa prim-ministrul, organizarea, din punct de vedere administrativ, a deplasarilor si a programului in teritoriu al premierului, precum si componenta administrativa si logistica a pregatirii, pentru primul-ministru, a sedintelor de Guvern", mai informeaza comunicatul.

Precizarile Guvernului in legatura cu cei doi angajati vin in contextul scandalului generat de informatia potrivit careia o nepoata a premierului, Mihaela Boc, este angajata consilier la Cancelaria Primului-ministru.

Presa centrala a relatat, in urma cu doua saptamani, ca Marius Buzea, care ar fi fost soferul perso-nal al lui Emil Boc timp de opt ani la PD-L Bu-cu-resti, a fost angajat in functia de consilier personal la Guvern, iar Peter Pal - care a fost angajat la Primaria Cluj-Napoca in functia de referent la Serviciul Protocol si Relatii comunitare - a fost angajat tot la Guvern, in functia de secretar personal al premierului. Pal a devenit intre timp si consilier local in Cluj-Napoca.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Marius Buzea, #Peter Pal, #consilieri, #Emil Boc , #stiri politice