Guvernul va sustine amendamentele la proiectele Legii responsabilitatii fiscale

Duminica, 27 Decembrie 2009, ora 18:00
1157 citiri
Guvernul va sustine amendamentele la proiectele Legii responsabilitatii fiscale

Secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a declarat pentru NewsIn ca Guvernul ia in calcul sa se pronunte favorabil asupra propunerilor legislative privind responsabilitatea fiscala aflate deja in circuitul parlamentar, propunand insa amendamente solicitate de FMI.

"In mod cert, urmeaza ca Guvernul sa depuna punctul sau de vedere la cele doua proiecte existente privind responsabilitatea fiscala. Este posibil ca Executivul sa se pronunte favorabil si sa propuna cateva amendamente. Cele doua proiecte din Parlament- unul intiat de PSD, al doilea de PDL- nu erau 100% agreate de FMI si Banca Mondiala. Proiectele au fost trimise pentru consultari, iar FMI a emis amendamente care trebui preluate", a explicat Iliescu duminica pentru NewsIn.

Pe de alta parte, Valentin Iliescu a precizat ca, in discutiile din Birourile Permanente ale celor doua Camere, s-a stabilit de principiu ca parlamentarii sa depuna amendamente la proiectul de buget pe 2010 pana pe 4-5 ianuarie, urmand ca pe 15-16 ianuarie sa fie finalizata dezbaterea a documentului in comisiile de specialitate, iar pe 16 ianuarie acesta sa fie adoptat.

Noul Executiv al premierului Emil Boc si-a propus, in programul de guvernare, aprobarea de catre Parlament a bugetului pe 2010 pana la 16 ianuarie si adoptarea legii responsabilitatii fiscale pana in martie 2010.

Adoptarea bugetului pe 2010 reprezinta o conditie esentiala pentru acordarea urmatoarelor transe de la FMI si Comisia Europeana.

Termenele sunt prevazute la capitolul "Masuri pentru reluarea cresterii economice" din programul de guvernare, ce prevede 12 obiective.

Conducerea democrat-liberalilor a decis la 30 noiembrie ca grupurile parlamentare ale partidului sa solicite dezbaterea in procedura de urgenta a proiectului de lege privind responsabilitatea fiscala.

"S-a discutat despre proiectul Legii responsabilitatii fiscale, depus de catre Guvern la Parlament. Este un proiect care introduce rigoarea fiscala, alocarea responsabila a resurselor financiare. Avem multe exemple, in acesti ani, de iresponsabilitate fiscala. De exemplu, in educatie nu s-au alocat bani si doar 10-20% dintre obiective au fost finalizate", a spus Gheorghe Flutur, vicepresedinte al PDL. "Vom cere procedura de urgenta pentru acest proiect", a adaugat democrat-liberalul.

Guvernul a decis ca textul Legii responsabilitatii fiscale sa fie promovat de urgenta in Legislativ prin ministrii PDL care sunt si parlamentari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#legea responsabilitatii fiscale, #guvern propuneri legi, #buget 2010 , #stiri politice