Independentii au deja sediu si au strans 8.000 de semnaturi

Joi, 11 Martie 2010, ora 15:52
3157 citiri
Independentii au deja sediu si au strans 8.000 de semnaturi
Foto: Monitorul de Botosani

Liderul senatorilor independenti, Liviu Campanu, a declarat joi ca in cursul acestei zile va fi inregistrata la OSIM sigla partidului, urmand ca in cursul saptamanii viitoare partidul sa fie inregistrat la Tribunal.

"Culorile vor fi albastru si rosu. Sigla este prescurtarea UNPR, asezata pe un scut, scutul in fata unei acvile ce tine in cioc o cruce. Rosu si albastru, deoarece acestea sunt culorile socialistilor europeni, rosu si albastru sunt culorile cu care Obama a castigat alegerile in SUA si sper sa fie de bun augur", a spus Campanu, precizand ca partidul va fi inregistrat cel tarziu vineri la Tribunal, in acest moment lucrandu-se la Statut si la program.

Campanu a spus ca in primele doua zile au reusit sa stranga 8.000 de semnaturi din toate judetele tarii, din cele 25.000 necesare pentru inscrierea la tribunal.

"Va fi un centru de atractie pentru mai multi politicieni nemultumiti de modul in care partidele lor au inteles sa faca politica in momentul de fata si, mai ales, va fi un centru de atractie pentru cei care nu au facut politica pana acum in Romania", a spus Campanu, referitor la noul partid, care se va numi Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei.

Senatorul a mai spus ca, in acest moment, formatiunea detine doua sedii in Bucuresti, urmand ca unul sa fie ales in cursul saptamanii viitoare ca sediul central, iar celalalt ca sediu pentru organizatia Municipiului Bucuresti.

UNPR nu va fi o anticamera a PD-L

In ceea ce priveste relatia partidului cu celelalte formatiuni, Campanu a reiterat faptul ca UNPR nu va fi o "anticamera" a PD-L si nu se va varsa in acest partid. "Suntem parteneri in momentul de fata, dar putem deveni oricand si competitori pe scena politica romaneasca", a precizat senatorul independent.

El a explicat si motivul pentru care mai multi senatori care au fost in grupul independentilior au trecut la PD-L, spunand ca acestia semnasera deja adeziunile la formatiunea democrat-liberalilor in momentul in care si-au parasit initial partidele, acest fenoment incheindu-se.

Potrivit unor surse parlamentare, din conducerea noului partid vor face parte si fostii social-democrati Cristian Diaconescu si Ioan Munteanu, insa Octav Cozmanca nu va fi inclus in structura de conducere.

Potrivit acelorasi surse, UNPR va avea trei sedii in Bucuresti, unul in strada Paris, un altul pe soseaua Kiseleff, iar al treila va functiona ca sediu pentru o organizatie de sector.

Senatorul independent Liviu Campanu a declarat miercuri, pentru NewsIn, ca saptamana viitoare vor fi depuse la Tribunalul Bucuresti actele necesare inscrierii Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, a carei sigla va fi scutul, iar culorile definitorii rosu si albastru.

Campanu a afirmat ca structura de conducere a viitoarei constructii politice va fi formata dintr-un presedinte de onoare, un presedinte al partidului, un presedinte executiv si opt vicepresedinti, care vor coordona regiunile de dezvoltare, precum si un secretar general.

Forul central de conducere va fi denumit Birou National sau Birou Politic National, iar structura mai larga de conducere va fi un Comitet la nivel national, care-i va include pe presedintii de filiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#semnaturi partid independenti, #sediu sigla independenti, #Uniunea pentru Progres, #partid nou stanga , #stiri politice