Ioan Ghise: Mie imi e frica de alegeri anticipate

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 13:28
4128 citiri
Ioan Ghise: Mie imi e frica de alegeri anticipate
Foto: Realitatea TV

Senatorul PNL Ioan Ghise spune ca el nu ar dori sa se ajunga la alegeri anticipate pentru ca, pe langa faptul ca exista posibilitatea sa-si piarda locul de munca, ar pierde si investitia pe care a facut-o la alegerile parlamentare, investitie facuta din fondurile personale.

"Mie personal imi e frica de alegeri anticipate, dar eu cred ca nu vor fi. Eu am facut o investitie persoanala de peste 30.000 de euro pentru alegerile de acum un an. Nu pot sa fac astfel de investitii de cate ori un om are capricii", a spus Ghise, la Realitatea Fm.

El spune ca nu se poate da un pronostic in legatura cu un eventual rezultat al anticipatelor.

"Poate cineva azi in Romania sa spuna cu precizie care vor fi rezultatele unor alegeri anticipate? Daca ne uitam in sondajele de opinie ca reper vedem ca majoritatea de 65% de acum ar avea eventual 68 sau 70%, inseamna ca alegerile devin inutile.

A doua chestiune, dumneavostra puneati problema 'in ce masura colegii ar respecta disciplina de partid?'. Pai cat timp suntem membri la un partid suntem loiali partidului si cand se iau decizii in organismele colective de conducere suntem toti constienti ca acele decizii trebuie urmate", a explicat senatorul libreal.

Ghise a explicat si care sunt atuurile unui primar si mai ales acelea ale unui primar care a fost reales mai multe mandate.

"Primarii de regula sunt personalitati populare care se bucura de sustinerea unei majoritati a cetatenilor. In al doilea rand, primarii realesi au experiente administrative foarte importante, mult mai importante politic decat o persoana-tehnocrat care incepe cariera politica azi.

In al treilea rand, primarii realesi din muncipii importante din Romania au experienta relatiilor internationale, primarii realesi sunt persoane care au experienta derularii unor programe si proiecte pe perioade mai lungi de timp si, nu in ultimul rand, primarii realesi au experienta cu oamenii, in mod special cu categorii care o duc greu", a explicat Ioan Ghise.

A.S.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#Ioan Ghise PNL, #alegeri anticipate frica, #a cazut Guvernul Croitoru, #Guvern Negoita vot Parlament , #stiri politice