Ioan Oltean: OUG privind deconcentratele va fi modificata in Parlament

Joi, 30 Aprilie 2009, ora 23:10
1100 citiri
Ioan Oltean: OUG privind deconcentratele va fi modificata in Parlament

Ordonanta de Urgenta privind deconcentratele va fi modificata in Parlament, urmand sa fie facute cel putin trei amendamente, a anuntat, joi, vicepresedintele PD-L Ioan Oltean.

Oltean a precizat ca trebuie aduse unele clarificari fiindca s-a interpretat gresit faptul ca vor fi schimbati din functii si directorii de scoli.

"Nicio prevedere din ordonanta nu se refera la faptul ca intra sub incidenta ei si directorii de scoli. E o interpretare rautacioasa din partea celor care au tot interesul sa induca opiniei publice dorinta actualei puteri de a face schimbari nu numai la nivelul serviciilor deconcentrate, ci si la nivelul acestor institutii numeroase si foarte importante.

O modificare va viza un inteles mai precis in ce priveste serviciile deconcentrate asupra carora ordonanta opereaza, pentru a se inlatura orice fel de dubiu in ce priveste incidenta normelor juridice asupra scolilor si liceelor", a spus Oltean.

O alta modificare vizeaza completarea anexei acestei ordonante cu inspectoratele scolare ca servicii deconcentrate. "S-a omis in anexa sa fie trecute si inspectoratele scolare. Se vorbeste in textul ordonantei despre demiterea inspectorilor scolari generali, dar in anexa nu figureaza si ISJ-urile, desi in hotararea de guvern bruta figura acest lucru. E o omisiune pe care va trebui sa o indreptam", a spus Oltean.

A treia modificare ce va fi adusa este cea referitoare la dreptul viitorilor sefi de a detine functii politice, care nu este prevazut in textul ordonantei.

"Ordonanta face referire la Legea 161 in sensul ca noii directori coordonatori sa nu poata sa detina functii politice. Ori, atat timp cat ei nu mai sunt functionari publici, aceasta interdictie nu isi mai gaseste menirea si ea va trebui sa fie inlaturata", a spus Oltean.

Potrivit lui Oltean, OUG 37/2009 va intra in dezbatere saptamana viitoare la Camera Deputatilor si, dupa ce vor fi facute amendamentele mentionate, ordonanta va intra in vigoare.

Vicepresedintele PD-L a declarat ca, sub incidenta acestei ordonante intra 2.069 de functionari publici, dintr-un total de 170.000. "Sunt circa 870 de directori generali, iar restul adjuncti, nicidecum zeci de mii, cum s-a speculat", a mai spus Oltean.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind serviciile deconcentrate urmeaza sa fie amendata in Parlament. PD-L cauta o formulare care sa nu permita schimbarea directorilor de scoli, PSD ar vrea sa extinda lista institutiilor vizate de schimbari, PNL sa elimine total prevederile, iar UDMR sa le amane.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ordonanta deconcentrate Parlament, #deconcentrare modifica Parlament, #sefi servicii deconcentrate , #stiri politice