Iulian Craciun demisioneaza din Forta Civica - ce face in continuare

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 11:46
3324 citiri
Iulian Craciun demisioneaza din Forta Civica - ce face in continuare
Foto: iuliancraciun.ro

Fostul candidat ARD la Senat in colegiul castigat de Dan Voiculescu in Sectorul 4, Iulian Craciun, anunta ca demisioneaza din partidul Forta Civica, al carui presedinte este Mihai Razvan Ungureanu.

"Demisionez din Partidul Forta Civica. Gestul meu este dictat de faptul ca, intre viziunea mea asupra politicii si actiunea politica a acestei formatiuni, au aparut diferente esentiale", anunta Iulian Craciun, intr-o declaratie remisa joi.

El mentioneaza ca s-a inscris in Partidul Forta Civica in vara anului 2012, din convingerea ca oamenii care produc valoare adaugata in Romania - intreprinzatori, liber-profesionisti, intelectuali, fermieri - au nevoie de o oferta politica orientata catre aspiratiile lor. Craciun precizeaza ca acesti oameni produc cea mai mare parte a Produsului Intern Brut, dau cel mai mult societatii, dar primesc cel mai putin de la stat.

Iulian Craciun: Au ajuns sa fie modele pitipoancele cu silicoane si bastanii cu ceafa lata

"Acesti oameni, din randul carora fac si eu parte, au nevoie de un proiect politic care sa le reprezinte interesele, care sa ii apere in fata agresiunii statului mafiot, care sa le preia ideile si initiativele. Am avut convingerea ca Partidul Forta Civica va constitui o astfel de oferta pentru cel mai activ si dinamic segment al societatii romanesti.

Din pacate, in loc sa le oferim acestor oameni programe si proiecte care sa corespunda agendei lor, am adoptat comportamentul si abordarea politicianiste specifice asa-ziselor partide mari, de care majoritatea covarsitoare a romanilor activi s-au saturat si fug.

Nesfarsitele dezbateri si declaratii publice despre solutiile politice ale dreptei pentru alegerile de anul viitor ii privesc strict pe politicieni si agenda lor, dar sunt perfect paralele cu agenda Romaniei reale", sustine Iulian Craciun.

El spune ca, pe aceste considerente, nu se mai poate regasi in abordarea Partidului Forta Civica.

The Economist: Lupta electorala inegala din Romania (Video)

"Ma regasesc insa, in continuare, in proiectul promovat de platforma politico-civica Initiativa Romania Liberala. Intrucat viata m-a obisnuit sa nu abandonez lupta dupa prima incercare, voi continua sa activez in comisiile Initiativei Romania Liberala care elaboreaza programul de dezvoltare a Romaniei dupa valorile, principiile si politicile dreptei, pornind de la agenda celor care produc valoare reala in aceasta tara.

Voi continua, de asemenea, sa dezvolt proiectul comunitar pe care l-am initiat - programul StartEvo, care isi propune sa promoveze valorile autentice in societatea romaneasca: reusita prin munca proprie, curajul, perseverenta, responsabilitatea, valorile morale traditionale ale familiei", mai declara Iulian Craciun, care este si membru fondator al Initiativei Romania Liberala lansata de fostii membri PNL Andrei Chiliman, Vlad Moisescu si Diana Tusa.

In 2012, Iulian Craciun a candidat pe listele ARD, din partea FC, la Senat in colegiul din Sectorul 4 care a fost castigat de catre presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

Iulian Craciun, in varsta de 35 de ani, sufera de atrofie spinala musculara tip 3. El a absolvit Facultatea de Electronica a Universitatii Politehnice Bucuresti si a pus bazele unei firme in IT, este casatorit si are doi copii. Iulian Craciun, care se deplaseaza intr-un scaun cu rotile, a fost lovit, in 2011, pe trecerea de pietoni, in timp ce traversa pe culoarea verde a semaforului, de catre un Porsche Cayenne condus de Genica Boerica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iulian Craciun Forta Civica, #Iulian Craciun demisie, #Iulian Craciun demisie Forta Civica , #stiri politice