Liderul BNS: Nu s-a discutat nicio secunda despre inghetarea salariilor

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 17:37
1155 citiri
Liderul BNS: Nu s-a discutat nicio secunda despre inghetarea salariilor

Presedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat marti, la finalul primei intalniri cu ministrii cabinetului Boc implicati in realizarea programului anti-criza, ca sindicalistii sunt de acord in anumite conditii cu cresterea in 2009 a fondului de salarii cu 5% fata de anul precedent.

"Noi am atras atentia ca acest pachet de masuri anticriza sa fie echilibrat. Nu am zis 50-50%, dar macar 70% pe crestere economica si 30% masuri de protectie sociala", a declarat Dumitru Costin.

Acesta a explicat ca tinta sindicalistilor este reprezentata de pensiile mici. "Am insistat pe mentinerea punctului de pensie la 45 %", a spus liderul BNS, precizand ca sindicalistii ar putea fi de acord ca marirea pensiilor sa se faca in etape, cu conditia ca in prima etapa sa fie avuti in vedere cei cu pensiile vechi, conform legii 19.

In privinta salarizarii, acesta a spus ca nu s-a discutat inca decat despre salarizarea din sectorul public si ca s-ar putea ajunge la compromisul de crestere a fondului de salarii cu 5% fata de 2008, daca se va face "distributia catre salariile mici si medii".

"Deci plus 5% la fondul de salarii, redistribuit diferentiat de la insitutie la institutie", a spus Dumitru Costin.

Acesta a mai subliniat ca pana la aceasta reuniune nu s-a discutat niciun moment despre inghetarea salariilor in 2009.

"Nu am discutat nicio secunda despre inghetarea salariilor. Nu inteleg de ce in ultimul timp se arunca pe masa tot felul de teme, in timp ce discutiile serioase se poarta in alta parte", a mai spus Costin referindu-se atat la informatia lansata in presa legata de interzicerea acordarii drepturilor de autor cat si la declaratia presedintelui Traian Basescu, potrivit careia ar putea fi avuta in vedere inghetarea salariilor in urmatoarele 6 luni.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#inghetare salarii, #Dumitru Costin, #masuri anticriza , #stiri politice