Lista neagra a candidatilor la sefia Consiliilor Judetene (pdf)

Duminica, 18 Mai 2008, ora 14:02
4434 citiri
Lista neagra a candidatilor la sefia Consiliilor Judetene (pdf)

Coalitia pentru o Guvernare Curata a dat duminica publicitatii o lista a candidatilor la sefia consiliilor judetene care au probleme in justitie sau care sunt "traseisti" de profesie.

Conform materialului alcatuit de reprezentantii ONG-urilor reunite sub aceasta titulatura, pe primul loc al partidelor care arunca in lupta electorala candidati cu o cariera politica discutabila se afla PSD cu 24 de candidati, urmat de PNL cu 15 si de PD-L cu 8.

In topul judetelor care beneficiaza de asemenea pretendenti la conducere figureaza Bacaul si Gorjul, in care alegatorii vor avea de ales intre mai multi fosti sau actuali demnitari, recunoscuti ca fiind adevarati baroni locali.

Lista intocmita de Coalitia pentru o Guvernare Curata este cu atat mai importanta cu cat anul acesta este pentru prima oara cand sefii consiliilor judetene sunt alesi pe baza de vot uninominal.

Printre numele sonore ale politicii romanesti care se regasesc pe aceasta lista se afla Eugen Durbaca (PC), candidat la Galati, condamnat la inchisoare in 1992 dar si Cristian Boureanu (PD-L), candidat in Arges, urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu contra intereselor statului in afacerea Loteria Romana.

In Gorj, batalia se da intre Ilie Morega (PNL), trimis in judecata de DNA in dosarul "bani pentru partid", Ilie Mantog (PD-L), trimis in judecata de DNA in dosarul "stramutatii de lux", dar si la fel de celebrul Nicolae Mischie (PNG), cercetat de procurori in peste zece dosare penale si condamnat anul trecut la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu si trafic de influenta si, la un an de inchisoare, cu suspendare pentru detinerea ilegala a unei arme de vinatoare.

In Olt, reprezentantul PD-L, Marin Ionica, a fost anchetat pentru obtinerea ilegala a unor fonduri Phare, in timp ce in Vrancea Marian Oprisan (PSD) a fost trimis in judecata de DNA pentru obtinerea de avantaje in favoarea propriilor societati comerciale, generind Consiliului judetean prejudicii de peste un milion euro.

Lista este lunga, niciun judet nefiind lipsit de asemenea candidati.

Clasamentul traseistilor politici este condus detasat de Ilie Morega, candidatul PNL la sefia CJ Gorj, care a trecut pe rand prin PCR, FSN, PDSR, APR, PSD, PNL-Campeanu, PRM si din nou la PNL.

Vezi mai jos documentul atasat, in format pdf.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Consilii Judetene, #candidati, #penali, #traseisti, #Coalitia pentru o Guvernare Curata , #stiri politice