Mariana Campeanu: S-a actionat dictatorial cand s-a aprobat marirea pensiilor (Audio)

Joi, 02 Octombrie 2008, ora 16:39
1930 citiri
Mariana Campeanu: S-a actionat dictatorial cand s-a aprobat marirea pensiilor (Audio)

Mariana Campeanu, ministrul Muncii, este de parere ca legea pensiilor adoptata in Parlament nu respecta procedura si creeaza discriminari.

Aceasta este de parere ca Parlamentul a aplicat o masura dictatoriala cand a adoptat fara dezbatere marirea pensiilor pentru conditii grele de munca, motiv pe care Guvernul l-a invocat in sesizarea CCR in privinta legii adoptate recent de deputati, informeaza NewsIn.

Mariana Campeanu a confirmat ca premierul Calin Popescu Tariceanu a sesizat la CCR modificarile aduse de deputati la finele lunii septembrie, pe care le considera neconstitutionale, care au decis ca punctul de pensie pentru categoriile grele de munca - I si respectiv II - sa fie marit cu 50% si, respectiv, 25%.

In opinia ministrului Muncii, Parlamentul a aplicat o masura dictatoriala. "Este o masura dictatoriala daca nu se respecta absolut nicio procedura. Profita de o pauza, se introduce o lege care nu se discuta in Parlament. Trebuie discutate legile, de aceea este acuzat Guvernul pentru emiterea unor Ordonante de urgenta, ca ele nu ofera prilejul de a fi discutate in Parlament. Iata ca nicio lege nu este discutata si se forteaza un vot fara ca niciun parlamentar sa poata avea informatiile necesare pentru a le permite sa voteze in cunostinta de cauza", a declarat, la Realitatea TV, ministrul Muncii.

Campeanu spune ca deputatii nu au respectat procedura de vot, in sensul ca nu a fost dezbatuta legea. Ea a precizat ca nu s-a acordat dreptul Guvernului sa-si spuna punctul de vedere, precum si ignorarea faptului ca in plenul Senatului a fost un raport de respingere, iar in Camera o comisie de specialitate (de buget-finante - n.r.) exista, de asemenea, raport de respingere a legii.

Guvernul, in numele caruia a semnat sesizarea premierul Calin Popescu Tariceanu, a invocat nerespectarea procedurii parlamentare in privinta modificarii Legii 19/2000, care a fost operata de deputati in urma cu aproximativ doua saptamani. Premierul a fost de parere, potrivit unor surse de la Palatul Victoria, ca adoptarea unei astfel de legi - pe de o parte - incarca prea mult bugetul si, in plus, a fost aprobata fara sa fi fost dezbatuta pe articole.

Practic, procedura de adoptare a legii este cea invocata de Guvern in sesizarea de neconstitutionalitate pe care a inaintat-o CCR.

Fotbalist de națională eliberat din închisoare după zece luni
Fotbalist de națională eliberat din închisoare după zece luni
Mijlocaşul sud-coreean Son Jun-ho, care a participat la ultima Cupă Mondială şi era reţinut într-o închisoare în nord-estul Chinei, fiind suspectat de corupţie, a fost eliberat şi a...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Mariana Campeanu, #lege, #aproba, #marire, #salariu, #masura, #dictatoriala , #stiri politice