Marko Bela: Devansarea alegerilor prezidentiale este o prostie

Vineri, 27 Martie 2009, ora 19:08
1523 citiri
Marko Bela: Devansarea alegerilor prezidentiale este o prostie
Foto: Arhiva

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat vineri la Tg Mures, intr-o conferinta de presa ca nu este de acord cu ideea avansata de unii lideri ai PDL, care ar dori ca alegerile prezidentiale sa aiba loc odata cu alegerile pentru Parlamentul European.

"E o prostie. De obicei mie nu-mi place sa folosesc niste cuvinte nepotrivite, dar pur si simplu ma simt ridicol sa fim obligati sa discutam astfel de probleme, noi cu totii. De ce sa devansam alegerile prezidentiale? Fiindca cineva a speculat ca eventual ar fi mai bine pentru X, pentru Y?" a spus Marko Bela.

Marko Bela a adaugat ca nici nu concepe argumentul ca s-ar face economii astfel, deoarece democratia "nu este ieftina".

"Da, trebuie sa stiti ca democratia costa. Daca vrem democratie, trebuie sa stim ca democratia costa. De exemplu, ar fi mult mai ieftin daca nu am face deloc alegeri. Si sa nu alegem oameni pentru 4 ani, ci pentru 40, cat pot.

Ar fi mult mai ieftin. O astfel de abordare ca ar fi mai ieftina, pentru mine e ridicol. Daca vrem sa economisim bani, sa nu facem alegeri si as mai putea insira ce nu trebuie sa facem pentru a reduce din costruile democratiei, numai ca am anula inclusiv democratia.

Foarte serios, nu inteleg de ce s-a ajuns la aceasta dezbatere, daca eventual nu vrem sa dezbatem niste probleme false. Nici asa nu se vor devansa alegerile prezidentiale. Din punct de vedere constitutional este absolut problematica o astfel de idee si nu exista niciun motiv", a afirmat liderul UDMR.

In ce priveste pregatirile formatiunii pentru europarlamentare, impreuna cu CNMT (Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania), condus de Tokes Laszlo, Marko Bela a spus ca acestea sunt in plina desfasurare. Liderul unional a afirmat ca ar fi o problema in privinta fondurilor, deoarece niciuna dintre formatiuni nu are foarte multi bani.

"Fiecare va contribui dupa propriile puteri. Nu stiu daca se va face proportional, fiecare cati bani are. Prea multi bani nu avem nici noi", a spus Marko.

Pe lista UDMR, pe primul loc figureaza episcopul Tokes Laszlo, urmat de Iuliu Winkler si Sogor Csaba, locul 4 revenind tot CNMT, dar care inca nu a anuntat persoana care va ocupa acest loc. Marko Bela a spus ca spera sa obtina 3 locuri in PE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri prezidentiale Bela, #lider UDMR alegeri, #alegeri Parlament European , #stiri politice