Marton Arpad: Parlamentarii UDMR vor iesirea de la guvernare

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 20:19
2045 citiri
Marton Arpad: Parlamentarii UDMR vor iesirea de la guvernare
Foto: Arhiva

Viceliderul deputatilor UDMR, Marton Arpad, sustine ca oferta lui Traian Basescu de a reorganiza Romania in noua judete, dintre care unul sa fie Harghita si Covasna, este considerata inacceptabila de parlamentarii Uniunii. Astfel, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, deputatii si senatorii UDMR ar fi tentati sa iasa de la guvernare.

"La nivelul acesta (al grupurilor parlamentare ale UDMR - n.r.) pot spune ca nu este un trend majoritar, ci unul aproape unanim de iesire de la guvernare. Varianta propusa este aproape inacceptabila. Domnul presedinte Traian Basescu a enuntat ieri (marti - n.r.)de trei ori o formula care este, sa zic asa, nu prea clara, in care a nominalizat doua judete, Covasna si Harghita ca o entitate separata.

Orice varianta insa care nesocoteste situatia actuala a comunitatii maghiare sau a majoritatii existente in respectivele zone intra in contradictie flagranta cu Charta Europeana la care Romania este parte semnatara" a declarat Marton Arpad, adaugand ca deocamdata varianta iesirii din Executiv nu se afla pe ordinea de zi a Consiliul Reprezentantilor Uniunii.

Liderul UDMR a acuzat PDL ca propunerea reorganizarii nu s-ar fi regasit pana acum in niciun program electoral. "Daca este sa vorbim pe sleau, PDL in campania sa electorala nu a scos nici boaba despre ideea sa de reorganizare pe opt judete pe actualele regiuni de dezvoltare, pentru ca nu ar fi castigat alegerile.

Sunt prea puternice identitatile regionale in randul romanilor. Eu m-am intalnit cu cativa colegi de la Constanta care erau foarte revoltati de ideea de a deveni moldoveni de sud. E clar ca, cu un astfel de program, PDL nu ar fi castigat alegerile. La fel, daca era inclusa in programul de guvernare, nu am fi acceptat noi.

Aceasta idee, transformarea regiunilor de dezvoltare in opt judete, a devenit o ideea serioasa abia acum. S-a profitat de valul reformei administrative, in care era vorba de descentralizare, de transferarea autoritatii de la nivel central la nivel local, pentru a strecura aceasta tema. PDL nu are si nici nu a avut pana mai ieri un astfel de program" a mai sustinut Marton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#reorganizare teritoriala udmr, #iesire guvernare UDMR , #stiri politice