Masca perfecta

Sambata, 07 Noiembrie 2009, ora 19:59
7020 citiri
Masca perfecta

Daca scena politica ar fi un bal mascat, regina serii ar putea fi incoronat fara drept de apel prezidentiabilul PSD. La prima vedere, un diplomat, un intelectual, un lider ferm, un pacifist. De fapt, o masca perfecta pe o realitatea hidoasa.

E in stare sa se duca in mijlocul oamenilor simpli, cu care nu poate nicicum empatiza si unde se vede de la o posta ca nu se regaseste. Dar nu renunta, disimuleaza in continuare pentru ca asta face cel mai bine si stie ca doar asa are o sansa sa invinga.

De dragul accesului la resurse, aceasta masca perfecta a putut parafa intelegerea cu dusmanul portocaliu, pentru ca apoi sa o arunce pe geam si in secunda doi sa renege orice decizie luata in timpul cand erau inca "prieteni".

S-a intepat aprig cu Ion Iliescu, a vorbit de reforma si ruperea de trecutul reprezentat de fostul sef de stat. Apoi, dandu-si seama de potentialul tatucai in partid si in campanie, a uitat urgent cine l-a facut "prostanac" si a imbratisat sustinerea lui.

Numai de dragul fatadei si accesului la mediatizare, s-a aliat cu conservatorii care in 2004 l-au tradat tot pentru putere. Lumea insa a uitat, asa ca poate sa defileze din nou la brat cu mogulul care, asa cum te poate ridica, te si darama daca nu-i ajuti partidul sa treaca pragul in Parlament.

La suprafata, pare un conducator puternic, dar pana si oastea lui dezbinata isi recunoaste adevaratii sefi - Vanghelie, Mazare, Hrebenciuc.

Unde e hotararea atunci cand spui - "Nu ma duc la Cotroceni!" si in cateva minute bati la usa marinarului?

Chiar si aerul intelectual se risipeste atunci cand il vezi mereu secondat de inventatorul "almanahelor".

Cand il pui in antiteza cu actualul sef de stat, nu poti sa nu-i recunosti totusi unele calitati. Daca ar fi sa vorbim numai despre experienta in relatiile internationale si e de ajuns. Dar aici e de fapt sursa problemei: aceasta diplomatie l-a invatat sa nu spuna niciodata ce crede, sa actioneze cum ii dicteaza interesul, nu constiinta.

Isi stie bine meseria si, ca orice prefacut de profesie, iti promite tot ce vrei sa auzi - pensii, salarii, medicamente, chiar si un roman in Cosmos. Nu poti sa nu te intrebi - de ce nu a facut nimic din toate astea cand era la guvernare?

In spatele mastii din pacate se ascunde masinaria infernala a partidului care a guvernat Romania peste 10 ani, lasand-o la fel de nereformata si corupta.

Ne promite pace si intelegere, nu razboi permanent cum am avut in ultimii 5 ani. Si aici il cred. Cu aceasta masca perfecta in fruntea tarii, mai mult ca sigur am avea liniste.

Aceeasi liniste dinainte de 2004, cand majoritatea presei nu indraznea sa scoata un cuvant impotriva Puterii. Aceeasi liniste in care se fura fara grija de a fi prins pentru ca justitia aservita nu facea decat sa inchida ochii.

De aceasta liniste au acum nevoie baronii pentru a prospera mai ceva ca pe vremea lui Nastase pe spinarea noastra.

Suntem siguri ca vrem sa punem la Cotroceni o masca perfecta, garantata Vanghelie?

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Mircea Geoana presedinte, #Geoana alegeri prezidentiale, #Geoana prezidentiale 2009 , #stiri politice