Ministerul Mediului introduce intr-o ordonanta definitia spatiului verde

Luni, 02 Martie 2009, ora 16:38
5948 citiri
Ministerul Mediului introduce intr-o ordonanta definitia spatiului verde

Ministerului Mediului sustine adoptarea Ordonantei 114/2007, prin care interzice schimbarea destinatiei spatiilor verzi cu amendamentul de a se introduce in textul acesteia definitia clara a termenului de spatiu verde.

O parte a membrilor Comisiei pentru administratie din Camera Deputatilor, directorul de cabinet de la Ministerul Mediului si mai multi reprezentanti ai ONG-urilor au discutat, luni, despre Ordonanta emisa in 2007 de Guvernul Tariceanu, prin care se interzice construirea pe spatiile verzi, informeaza NewsIn.

"Noi consideram ca OUG 114/2007 a fost un act normativ adoptat in graba, din dorinta de a proteja parcul Bordei din Bucuresti. Noi nu ne opunem acestui act normativ, nu am vrut decat sa detaliem si sa clarificam ce intelegem prin termenul de spatiu verde in contextul existentei legii 24/2007, legea spatiilor verzi, care in fapte reglementeaza materia", a exprimat, Adrian Craciun, director de cabinet al Ministerului Mediului.

Craciun a explicat ca ordonanta a produs un blocaj total in ceea ce priveste constructiile pe terenurile virane din intravilanul oraselor. El a dat ca exemplu faptul ca in Constanta au fost respinse cererile de autorizare a construirii unor grupuri sanitare, a unor dependinte, "in curtile oamenilor", fiindca in planurile urbanistice terenul viran din curti era trecut ca spatiu verde.

Reprezentantul ministerului a adaugat ca ordonanta, prin interzicerea construirii pe spatiile verzi, ar putea impiedica si derularea de proiecte de interes public, deoarece textul ei nu prevede posibilitatea unor exceptii de la aceasta norma.

"Noi ne dorim sa detaliem notiunea si sa definim notiunea de spatiu verde in conformitate si in corelare cu ceea ce legea 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din zonele urbane face", a spus reprezentantul Guvernului.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a sustinut ca, prin respingerea ordonantei, s-ar crea un vid legisiativ care ar da posibilitatea "rechinilor imobiliari" de a continua "dezmatul pe spatiile verzi".

Reprezentantii ONG-urilor i-au solicitat directorului de cabinet de la Ministerul Mediului un punct de vedere scris asupra clarificarilor pe care Ministerul le doreste in legea 24/2007. Acestia au incercat sa sustina adoptarea Ordonantei 114/2007, aratand ca este nevoie de protejarea spatiilor verzi din orase.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#modificare OUG mediu, #constructie spatiu verde , #stiri politice