Mircea Basescu sustine ca nu stia ca firma sa poate intermedia vanzari de armament

Vineri, 21 August 2009, ora 11:19
2215 citiri
Mircea Basescu sustine ca nu stia ca firma sa poate intermedia vanzari de armament

Dupa ce presedintele Traian Basescu i-a cerut fratelui sau, Mircea Basescu, sa renunte la actiunile detinute la firma de consultanta tehnica in domeniul militar, acesta spune ca firma era de fapt una care organiza expozitii.

Mircea Basescu spune ca actele au iesit de cateva zile iar firma Aircraft Defense and Security Exhibition SRL nu are facturier sau stampila si nu a facut nimic pana acum.

"Domeniul principal de activitate este consultanta in managemente, activitati de consultanta pentru afaceri, deci nu face comert cu arme, nu face nimic. Ideea era sa facem o societate care sa faca targuri si expozitii, nu sa repare nave", a declarat Mircea Basescu, la Antena 3.

El a adaugat ca firma are si obiective secundare, cum ar fi "intermedierea in comertul specializat si vanzarea produselor cu caracter specific", recunoscand insa ca nu prea stie exact ce reprezinta aceasta activitate.

Mircea Basescu a dezvaluit ca presedintele l-a sunat, joi seara, dupa izbucnirea scandalului, aceasta spunandu-i ca este destul de suparat din pricina scandalului creat si i-a cerut sa se retraga din firma, demersurile pentru acest lucru fiind incepute inca de joi seara.

"Am vorbit azi dimineata (vineri N.R.) cu asociatii de la Bucuresti sa depuna toate eforturile sa ma retrag din societate si asta e. (...) Cred ca deja s-au facut actele de iesire din firma, presupun. Este deja ora 11:00", a declarat Mircea Basescu, precizand ca firma in cauza este infiinta de numai doua zile.

Referitor la acuzatiile conform carora prezenta sa in companie are rolul de a facilita accesul clientilor la fratele sau, presedintele Romaniei, Mircea Basescu a declarat:

"Fratele meu este demnitar al tarii noastre de foarte mult timp si eu niciodata nu am indeplinit functii de secretar, nu am facilitat intrari la fratele meu".

Cu toate ca ultimele informatii ale jurnalistilor arata ca firma Aircraft Defense and Security Exhibition SRL nu este inregistrata la Registrul Comertului, Mircea Basescu a declarat ca "are actele in mana".

Aurel Cazacu: "Am spus clar ca atunci fata mea iese"

Aurel Cazacu, fostul presedinte Romarm, a carui fiica este si ea actionar, spune ca aceasta ar urma sa iasa din aceasta afacere daca activitatea firmei s-ar extinde in domeniul militar, mai departe de participarea la conferinte si simpozioane. El spune ca ceilalti actionari au vrut aceasta extindere, pentru a rezista crizei economice.

"Dansii vor sa intre si in alte probleme, nu doar cele legate de conferinte, simpozioane si altele, care nu ar fi fost in contradictie cu activitatea pe care o desfasor. Am spus clar ca atunci fata mea iese", spune Aurel Cazacu, contactat de Antena 3.

Aurel Cazacu este cel care in urma cu cativa ani a semnat contractul de 120 de milioane de lire sterline pentru achizitia celor doua fregate britanice, a caror modernizare costa 500 de milioane de euro.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Mirca Basescu militar, #firma organizare expozitii , #stiri politice
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Bineinteles ca, mogulii rai de presa sunt de vina, el Mircea Basescu e nevinovat si chiar nu stia cu ce se ocupa firma asta???
Poza gelu
gelu
rank 1
Mincinos cit cuprinde, dupa ce a participat la festivitate alaturi de seful statului si alaturi de toti maharii implicati in aceasta firma acum o da la intors???