Mircea Geoana: Traian Basescu da foc la casa in plina criza

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 20:52
1819 citiri
Mircea Geoana: Traian Basescu da foc la casa in plina criza
foto: Antena 3

Presedintele PSD Mircea Geoana si-a inceput discursul tinut in fata membrilor de partid adunati la Romexpo cu obisnuitele multumiri si laude la adresa liderilor organizatiei, dar si cu atacuri dure la adresa presedintelui Traian Basescu, pe care ii considera un "piroman" si "un pericol pentru Romania".

"Crede cineva vreo secunda ca gestul ostil la adresa PSD-ului si la adresa vice premierului nostru Dan Nica este altceva decat un ordin direct de la Cotroceni? (...)

Mai crede cineva aceasta farsa de prost gust in care piromanul se transforma in pompier, in care Traian Basescu da foc la casa si declanseaza o criza politica de proportii atunci cand Romania are nevoie de stabilitate politica, in plina criza economica si sociala?", a declarat Mircea Geoana.

"Stam si ne consumam timpul si energia cu probleme false create de un fals lider", a continuat liderul PSD seria de atacuri la adresa lui Traian Basescu, pe care l-a numit "un pericol pentru Romania".

Nica l-a ajutat pe Boc!

Mircea Geoana a tinut sa-i ia apararea ministrului Dan Nica si a salutat pozitia grupului ministerial al PSD, care a amenintat cu demisia in cazul remanierii lui Nica.

Mai mult, Geoana a precizat ca Dan Nica, "unul din cei mai buni ministri ai acestui Guvern" l-a sfatuit si l-a ajutat pe premierul Emil Boc, "un premier lipsit de experienta, lipsit de cunostinte economice si inconjurat de cea mai slaba echipa economica din ultimii 20 de ani".

"Dan Nica l-a ajutat pe Emil Boc sa tina, cat de cat, corabia Guvernului la suprafata, si acesta este tratamentul pe care il dau celui care i-a ajutat", a declarat Mircea Geoana.

Bucurestiul, cel mai complex ghem de interese

In finalul discursului sau, Mircea Geoana s-a adresat electoratului bucurestean din toate categoriile sociale, cu indemnul "Bucuresteni treziti-va si schimbati macazul in Bucuresti!".

Presedintele PSD a precizat ca bunastarea intregii tari depinde de situatia financiara a Bucurestiului, pe care l-a caracterizat drept "cel mai complex ghem de interese financiare, politice si uneori oculte".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Geoana Basescu prioman, #discurs Mircea Geoana Romexpo , #stiri politice