Mitrea ataca din nou: Geoana nu l-a vrut pe Tanasescu la Finante

Vineri, 13 Martie 2009, ora 09:39
2362 citiri
Mitrea ataca din nou: Geoana nu l-a vrut pe Tanasescu la Finante

Miron Mitrea ii acuza pe Mircea Geoana si Viorel Hrebenciuc ca au adus un deficit de imagine partidului social democrat odata cu refuzul de a solicita la negocierile din decembrie ministerul de Finante si de-al numi pe Mihai Tanasescu la conducerea acestei institutii.

Senatorul PSD de Vrancea a declarat, joi, ca cei doi social democrati nu l-au vrut pe Mihai Tanasescu la ministerul de Finante, refuzul fiind un lucru rau pentru Romania si pentru PSD, desi acesta a fost laudat si de Traian Basescu, anunta Gandul.

Dupa ce PSD a decis formarea guvernului cu PD-L, s-a discutat ca social-democratii sa ceara ministerul Finantelor, iar conducerea sa fie asigurata ori de Florin Georgescu, ori de Mihai Tanasescu,

"L-am sunat pe Mihai, am vorbit cu el, a spus ca sigur, daca ii face presedintele partidului oferta, el e de acord. Am vorbit cu Mircea Geoana, in prima faza a spus ca il va contacta. Am constatat dupa o saptamana, vorbind cu Mihai, ca nu l-a contactat nimeni", a declarat fostul ministru al Transporturilor.

Desi nu stie cine s-a opus mai tare propunerii dintre Mircea Geoana sau Viorel Hrebenciuc, Mitrea sustine ca este "o chestie foarte proasta sa nu-l avem pe dl Mihai Tanasescu la Finante".

"A fost ministru de Finante si a fost un ministru foarte bun, a lucrat la Banca Mondiala si este director la FMI. Nu stiu de unde putea sa gaseasca Romania un om mai potrivit care sa fie ministru de Finante intr-un moment in care avem cea mai mare criza financiara pe cap. Era si de la PSD, era norocul nostru", a declarat deputatul PSD.

Senatorul pesedist sustine ca nu are nimic cu actualul ministrul Gheorghe Pogea, dar intre acesta si Tanasescu este o diferenta "de bagaj de cunostinte".

"E o pierdere, pentru ca nu ai Ministerul de Finante, nu ai un loc in care faci politica Guvernului. Faci politici sectoriale, dar politica Guvernului se face de catre primul ministru sau de catre ministrul de Finante. Cred ca a fost o greseala foarte mare, care ne costa pe termen scurt si ne va costa si pe termen lung".

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Miron Mitrea, #Mircea Geoana, #Viorel Hrebenciuc, #Mihai Tanasescu, #ministru Finante , #stiri politice