Mugur Mihaescu: Am intrat in politica pentru ca urasc politica

Joi, 03 Martie 2011, ora 21:40
5584 citiri
Mugur Mihaescu: Am intrat in politica pentru ca urasc politica
Foto: Arhiva

Actorul Mugur Mihaescu a explicat, joi, in prima conferinta de presa in calitate de presedinte executiv al Partidului Verde, ca a intrat in politica pentru ca in ultimii 20 ani a fost tratat "ca o cifra" si pentru ca doreste sa demonteze actualul sistem si "sa-si faca o tara frumoasa".

Mihaescu a inceput prin a-i lamuri pe aceia care se intreaba "ce cauta el in politica":

"Sunt aici pentru ca nu suport politica, pentru ca urasc politica, urasc ce mi se intampla de 20 ani, cand sunt tratat ca o cifra, ca o entitate, eu nu mai sunt om, si nu ma refer numai la mine", a explicat noul lider al Partidului Verde.

El a subliniat ca vrea sa-si recapate tara care "i-a fost furata" si pe care "o conduce Garcea de 20 ani", sa demonteze actualul sistem si sa-si faca o Romanie frumoasa.

"Culmea e ca, dupa 20 ani, a inceput sa-mi creasca fata, are 13 ani. Si ma gandesc ce fac eu cu fi-mea? O duc in strainatae ca ailalti? M-am nascut si o sa mor roman si vreau sa mor aci, vreau sa fiu capos sa mor in Romania si vreau sa-mi fac o tara frumoasa", a subliniat Mihaescu. Actorul le-a propus romanilor "o noua revolutie, a societatii civile".

Proaspatul lider al Partidului Verde a avut si un mesaj pentru cei care "vor arunca cu noroi" in el.

"Sunt pregatit sa iau noroi in fata, sa se arunce cu mizerii in mine, dupa 20 ani m-am imunizat la asa ceva. Am vazut ca noroiul, pana la urma, e un material de constructii, mie imi place sa construiesc si n-o sa-l arunc inapoi, imi fac caramizi si incep sa construiesc ceva", s-a laudat actorul.

Celor care ar putea fi rezervati in privinta intrarii sale in politica, Mihaescu le-a spus ca, inainte de a-l critica, sa "vina sa-l cunoasca". Actorul a subliniat ca nu a intrat in politica pentru bani.

Mugur Mihaescu, presedinte executiv al Partidului Verde

In privinta intrarii sale in Partidul Verolkkkde, actorul, care anterior a facut parte din Partidul Ecologist Roman, a explicat ca in noua formatiune a gasit "o structura noua" alaturi de care vrea "sa construiasca si sa aiba liniste".

Mihaescu a tinut sa lamureasca si problema lipsei de experienta politica. "Am vazut intrebari legate de ce experienta politica are Garcea. Daca a avea experienta politica inseamna a-mi baga matusile si unchii si lipitorii de afise in functii de conducere, daca inseamna a avea, dupa 20 ani, rezultatele din jur, Dumnezeule, vreau sa mor fara experienta politica. Experienta lor politica e o rusine, ma fac de ras oamenii astia oriunde plec in strainatate", a spus el.

Laude pentru noul Cod al Muncii

Proaspatul politician a marturisit ca, daca ar putea, si-ar alege ca simbol electoral mistria, "pentru ca vrea sa construiasca", dar a sustinut ca nu vrea sa candideze la nicio functie. Intrebat daca intentioneaza sa se lanseze in cursa pentru prezidentiale sau pentru primaria Capitalei, Mihaescu a subliniat : "Nu vreau sa candidez la nimic, nu ma pricep la de toate (...) Nu m-am gandit sa candidez la primarie, dar pot sa-l ajut pe Oprescu, pentru ca imi place ca omul asta construieste". El a aratat ca Partidul Verde va merge singur in alegeri.

Desi s-a eschivat de la raspunsuri in privinta planurilor concrete si problemelor economice, aratand ca pentru astfel de detalii exista specialisti, Mihaescu a avut numai cuvinte de lauda in privinta noului Cod al Muncii.

Omul de afaceri a explicat ca, din perspectiva "bussines-urilor" pe care le conduce, noul Cod i se pare "foarte ok", desi are si unele scapari. "Pot sa dau mai repede afara un lenes, pot sa fac o proba cu un om si sa-l angajez pe cel care merita. Cu vechiul Cod, daca il prindeam pe unul ca ma fura, trebuia sa-l tin", a sustinut Mihaescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mugur Mihaescu Partidul Verde, #Mugur Mihaescu Parlament , #stiri politice