Nastase: Basescu este cel care ar trebui sa-si dea demisia

Joi, 26 Februarie 2009, ora 21:25
2535 citiri
Nastase: Basescu este cel care ar trebui sa-si dea demisia

Daca cineva ar trebui sa-si dea demisia, acea persoana este nimeni alta decat presedintele Traian Basescu, considera fostul premier Adrian Nastase.

"Daca as fi seful statului mi-as da demisia. Daca ar trebui sa cerem cuiva sa-si dea demisia, atunci ar trebui sa-i cerem lui Traian Basescu sa-si dea demisia", a declarat Nastase, joi, la Realitatea Tv.

Declaratia survine in contextul in care presedintele Consiliului National al PSD a explicat ca nu ar fi fost "mai sus" din punct de vedere politic daca si-ar fi dat demisia din Parlament din cauza dosarelor la DNA, asa cum a facut colegul de partid, Miron Mitrea.

"Nu cred ca as fi fost mai sus politic daca as fi demisionat din Parlament. Miron Mitrea da. Are o alta strategie personala, a mai mers in vizita la Cotroceni, asa a spus dansul la un moment dat in alegeri. Eu nu ma duc la Cotroceni, sa nu amestecam lucrurile", a subliniat Adrian Nastase.

"In felul acesta, (demisia lui Traian Basescu n.red.) cei care se tot joaca cerand demisia ar intelege ca singura imunitate absoluta este cea care ii permite profesorului de morala - Traian Basescu - sa stea linistit.

El, care are acuzatii de coruptie de 300 de milioane de dolari, si aceste chestiuni ma deranjeaza, este cel care doreste sa castige un al doilea mandat spunand ca se lupta cu coruptia si cu adevarsarii politicii si castiga credibilitate mediaticaM", a acuzat social-democratul.

Totodata, Nastase sustine ca are informatii ca la Bruxelles se doreste "sa se dea inainte cu Nastase", iar seful statului prefera sa intre in jocul numit "Comisia Europeana nu ne mai iubeste pentru ca Parlamentul decide".

Tocmai pentru ca a cerut ca dosarele lui sa ajunga in instanta, Nastase spune ca nu se plange, ci ca "s-a incercat manipularea prin justitie".

In ceea ce priveste PSD, fostul premier acuza ca este sugrumat de grija sefului statului: "Traian Basescu foloseste PSD-ul, il strange in brate si il acopera de liane. PD-L incearca sa acopere numirile de la PSD. Sa tina blocat PSD-ul. Multe numiri nu s-au facut".

"Cand PSD propune secretari de stat, apare cineva de la PD-L si spune ca nu este bun. Cand numeste PD-L, nu iese nimeni de la noi sa spuna ca nu e bun. In acest moment, situatia este dezechilibrata", a dat un exemplu Nastase.

Adriana Toma

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Adrian Nastase Basescu, #Nastase Basescu DNA, #Basescu Morar Nastase , #stiri politice