Nastase: Boc, un robot fara sentimente care spune ce il seteaza stapanul sau sa spuna

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 09:33
2456 citiri
Nastase: Boc, un robot fara sentimente care spune ce il seteaza stapanul sau sa spuna
Foto: Gandul

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, ironizeaza inca o data cuplul Traian Basescu-Emil Boc, sustinand ca relatia dintre cei doi ar putea face obiectul unui studiu.

Si asta pentru ca este remarcabil cum Emil Boc poate sa-si schimbe convingerile si declaratiile dupa cum doreste seful statului.

"Observand relatia organica dintre Traian Basescu si Emil Boc, in ultimii ani, cred ca aceasta ar putea fi oricand un subiect bun de studiu despre cum un om renunta la propria personalitate, devenind un fel de robot fara sentimente care transmite ceea ce este setat de stapanul sau sa transmita. Daca greseste odata, se umbla cu surubelnita si isi revine.

Nu cred ca trebuie sa va spun eu cine este stapanul si cine este robotul. Ceea ce este insa grav in aceasta relatie este pierderea pe drum a logicii si a ratiunii. Iar cand robotul face ceea ce i se spune, vina este a celui care il programeaza", scrie Nastase pe blogul personal.

Drept exemplu, fostul premier reaminteste un episod recent, petrecut zilele trecute, cand, desi spusese ca acordul cu FMI este bun si nu mai trebuie renegociat, cand si-a amintit ca seful statului a spus ca Parlamentul este vinovat de "tradarea interesului national", Boc a revenit sustinand ca acordul trebuie rediscutat pentru ca Parlamentul nu isi face treaba.

"Luni si marti am asistat la un nou episod din fenomenul pe care l-am descris anterior. Dupa ce am aflat din gura lui Basescu ca 65% din Parlament se face vinovat de 'tradarea interesului national' si ca va trebui renegociat acordul cu FMI, Boc apare o zi mai tarziu si spune ca Guvernul si-a achitat obligatiile fata de Fond si nu este nimic de rediscutat. Dupa cateva ore, premierul demis revine si ne spune ca acordul trebuie rediscutat, pentru ca nu isi face treaba cine? Ghiciti? Parlamentul!!!

Nu vreau sa comentez inca o data elucubratiile privind interesul national. Ar fi deja prea mult sa mai luam in serios asemenea aberatii. Ceea ce vreau sa remarcam este consistenta lipsei de logica in acest binom Basescu-Boc", mai scrie liderul PSD.

Programul de guvernare al Romaniei, o colectie de mofturi prezidentiale

Nastase spune ca s-a ajuns ca Romania sa fie condusa dupa starea de spirit cu care se trezeste Traian Basescu dimineata si dupa calcule nationale.

"Practic, programul de guvernare al Romaniei a devenit o colectie de mofturi prezidentiale si doar pentru atata si tot este bine ca acest Guvern a cazut, desi mai tine in maini destule butoane. Daca o tara, aflata si in criza, ajunge sa fie condusa dupa starea de spirit cu care se trezeste o singura persoana dimineata, dupa calculele electorale pe care le fac toti sociologii, analistii, jurnalistii si ministrii turismului deghizati in staff de campanie electorala atunci este clar catre ce ne indreptam", spune Nastase.

Social-democratul incheie intr-o nota tragi-comica, amintind-o in treacat si pe ministrul interimar al Turismului si Mediului, Elena Udrea, opinand ca, in cazul in care aceasta ar fi premier si Basescu presedinte, seful statului ar fi cel docil si supus.

"PS: Tocmai de aceea, spre deosebire de colegul Dan Nica, eu sunt inca rezervat in ceea ce priveste eventuala desemnarea a Elenei Udrea drept premier. Basescu are nevoie de cineva docil, pe care sa il stapaneasca. Cred ca, in ceea ce priveste persoana ministrului Turismului, lucrurile stau mai degraba invers. Sper insa ca nu vom avea ocazia sa aflam pe propria piele", conchide Adrian Nastase.

A.S.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Adrian Nastase, #relatie organica Basescu Boc, #Boc robot Basescu , #stiri politice
Comentarii