Nemirschi: Am plecat in secunda doi daca se cere urmariea penala

Joi, 16 Iulie 2009, ora 13:07
938 citiri
Nemirschi: Am plecat in secunda doi daca se cere urmariea penala

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, spune ca si-ar da imediat demisia in cazul in care comisia parlamentara de ancheta care cerceteaza acordarea unui contract de publicitate de 500.000 de euro in conditii suspecte, ar recomanda urmarirea sa penala.

"Daca eu voi fi banuit sau exista temei ca ar putea exista actiuni de natura penala in ceea ce am facut eu in acel contract, evident, am plecat in secunda doi acasa", a declarat Nemirschi pentru Realitatea FM.

Ministrul a mai precizat ca nu este vorba de o decizie a partidului in acest sens, ci este vorba despre un gest propriu, de onoare.

"Nu trebuie sa ma trimita nimeni acasa, e o chestiune de bun-simt", a spus ministrul, raspunzand astfel declaratiei vicepresedintelui PSD, Liviu Dragnea, care a afirmat miercuri ca ministrul va fi demis de partid, daca se va cere urmariea lui penala.

In acelasi timp, Nemirschi spune ca va respecta si o decizie venita pe linie de partid, insa doar cu respecatrea procedurilor legale.

Ministrul nu crede insa ca se va ajunge la o astfel de recomandare a comisiei de ancheta, declarand ca a "lins" dosarul in cauza si este sigur ca nu a facut nimic ilegal.

Comisia de ancheta a Camerei Deputatilor analizeaza atribuirea directa de catre Ministerul Mediului a unui contract de publicitate in valoare de 500.000 de euro firmei Ars Advertising.

Nemirschi este cercetat si de procurori, dupa ce Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat, pe 23 iunie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul ministrului, pentru cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratiile de avere.

Ministrul a declarat ca si in acest caz, isi va da demisia de onoare, daca procurorii dovedesc comiterea unei infractiuni.

Programul Rabla cu tichete

Ministerul Mediului Nicolae Nemirchi doreste sa introduca un sistem de vouchere care sa fie folosit in programul "Rabla".

Acest lucru ar trebui sa simplifice procedurile de accesare a finantarii de la stat in schimbul casarii unei masini vechi.

Aceasta este una dintre solutiile propuse de Guvern pentru a scapa de cele 60.000 de masini vechi, aflate in circulatie, in Romania.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Nemirschi demisie onoare, #Nicolae Nemirschi demisie , #stiri politice