Nica: Romanii nu stiu decat de baieti destepti, cand vine vorba de energie

Luni, 25 Mai 2009, ora 11:55
1402 citiri
Nica: Romanii nu stiu decat de baieti destepti, cand vine vorba de energie

Vicepremierul Dan Nica a declarat luni, dupa sedinta Coalitiei, ca s-au discutat 10 scenarii pentru strategia pentru energie si ca nu s-a hotarat care dintre ele va fi utilizat.

Nica a precizat ca se urmareste, prin aplicarea unuia dintre aceste scenarii pentru securitate energetica, printre altele, reducerea pretului facturii de energie si eliminarea "baietilor destepti".

"Se urmareste scaderea facturii la consumator, pentru ca romanii nu stiu nimic despre energie in afara de baietii destepti, aceia care iau energie foarte ieftin si o vand foarte scump", a declarat Dan Nica, fara sa precizeze cu cat ar scadea factura la energie in urma aplicarii unui scenariu pentru securitatea energetica pe 20 de ani.

Vicepremierul nu a specificat in ce constau aceste scenarii, insa a dat de inteles ca se pregateste o restructurare a agentiilor de energie.

"Daca acum sunt 10 entitati energetice si vor ramane doua sau trei, o reducere de pret vine numai de aici, prin eliminarea de structuri birocratice", a declarat Dan Nica.

Agentiile care urmeaza sa fie infiintate ar avea profil mixt, potrivit ministrului: fiecare agentie ar avea in subordine structuri care se ocupa de energie produsa din carbune, hidroenergie, energie nucleara.

Ilie Sarbu, la raport

Dan Nica a precizat ca s-a discutat in cadrul Coalitiei si despre strategia privind irigatiile, in conditiile in care prognoza meteo pentru aceasta vara arata ca vor fi afectate culturile agricole.

"Domnul ministru Sarbu a preluat mandatul cu 60.000 de hectare irigate, acum s-a ajuns la 560.000, insa suprafata este insuficienta iar daca previziunea de seceta se adevereste trebuie sa luam masuri. Ministrul Ilie Sarbu vine miercuri la Guvern pentru a prezenta o strategie de urgenta pentru extinderea suprafetelor irigate", a declarat Dan Nica.

In ceea ce priveste programul de garantare pentru creditele luate pentru prima locuinta, vicepremierul a precizat ca se urmareste eliminarea riscului pentru cel care contracteaza creditul si o reducere reala a dobanzii pentru aceste credite.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Dan Nica, #romanii baieti destepti, #strategie energie , #stiri politice