Oana Badea (PD-L): UDMR nu a fortat nota, cu Legea Educatiei - TV Ziare.com

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 16:32
2437 citiri
Oana Badea (PD-L): UDMR nu a fortat nota, cu Legea Educatiei - TV Ziare.com

Oana Badea, secretar de stat in Ministerul Educatiei, a declarat luni la TV Ziare.com, ca, in opinia sa, UDMR nu a fortat nota privind Legea Educatiei, care prevede invatamant in limba materna pentru minoritati, la disciplinele istorie si geografie.

Secretarul de stat a raspuns intrebarilor cititorilor Ziare.com cu privire la noua Lege a educatiei, invatamantul pentru minoritati, dar si privind schimbarile in sistem pe care le prevede aceasta lege. Oana Badea a negat faptul ca legea ar fi un troc politic intre PD-L si UDMR, pentru a asigura sprijinul Guvernului.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Oana Badea

"Consider ca UDMR nu a fortat nota. In decursul istoriei postdecembriste, UDMR a fost la guvernare alaturi de foarte multe partide politice, de fiecare data a obtinut pentru cei pe care ii reprezinta anumite drepturi. Cand s-a hotarat sa scriem in palcute bilingve, era cu totul altceva? Consideram ca s-a facut un compromis sau s-a recunoscut un drept al minoritatilor?", a declarat Oana Badea.

Dragnea: Asumarea Legii educatiei este un troc politic intre PD-L si UDMR

Aceasta a adaugat ca, in ceea ce priveste invatamantul in limba materna, nu sunt mari diferente fata de sistemul actual, care prevede ca minoritatile sa invete limba romana dupa manuale speciale, care raspund mai bine nevoilor lor decat manualele clasice.

Boc: Legea educatiei e in interesul profesorilor, nu inteleg de ce protesteaza

Oltean: Legea educatiei nu e perfecta, dar poate fi un pas urias spre reforma

"Nu e niciun fel de noutate, de asemenea toti cei care au venit cu astfel de propuneri ne-au argumentat ca din punct de vedere metodologic, al caii prin care dobandesti cunostintele de limba, ca manualele speciale sunt mai bune.

In ceea ce priveste sensibilitatea legata de minoritatea maghiara trebuie sa spun ca elita maghiarilor din Romania este formata intr-un invatamant in care manualele au fost facute pentru minoritati, daca veti cauta in bibliotecile unor scoli veti vedea programe si manuale specifice invatamantului pentru minoritati", a declarat Oana Badea.

PSD si PNL au depus motiunea de cenzura pe Legea Educatiei

Ce aduce nou Legea Educatiei?

Secretarul de stat a adaugat de asemenea ca Legea Educatiei nu prevede, asa cum s-a spus, pierderea titularizarii, si ca articolul 252 prevede clar ca toti profesorii care au fost titularizati anterior intrarii in vigoare a legii isi vor pastra titularizarea. "Niciun profesor titular in acest moment nu isi pierde drepturile dobandite", asigura Oana Badea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Oaba Badea, #legea educatiei, #UDMR Legea Educatiei , #stiri politice