Obiectivul major: distrugeti statul! Minciunile lui Udrea & Co

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 04 Noiembrie 2017, ora 13:01
22466 citiri
Obiectivul major: distrugeti statul! Minciunile lui Udrea & Co

Mai mult ca niciodata se vede, in opinia mea, ca anchetele declansate de comisiile parlamentare, pornind de la declaratiile unor inculpati pentru coruptie, reprezinta o actiune concertata, bine coordonata si organizata, menita sa dea inca un asalt impotriva justitiei, unul cu atat mai salbatic, cu cat pentru unii dintre cei mai proeminenti dintre inculpati usa puscariei se profileaza la doar cateva termene distanta.

Fie ca vorbim despre fostul colonel Dragomir, despre Elena Udrea, Dan Andronic, Mitica Iliescu etc, modelul e acelasi. Practic, ei reiau exact aceeasi poveste pe care o repovestesc cu alte cuvinte. Reistorisesc o poveste deja spusa inainte lor de presa controlata de inculpati, despre stat paralel, despre comitete de criza care ar fi fraudat alegerile, despre victime ale anticoruptiei, sute de ascultari fara mandat etc.

O poveste comuna profund conspirationista, cu terminologie importata, pe mai multe voci, transmisa in direct de televiziuni si comentata indelung cu aerul ca vorbim despre niste fapte dovedite.

Ei bine, exact asta si e marea problema ignorata: nu exista nicio dovada. Niciuna dintre afirmatiile facute in fata acestor comisii nu a fost dovedita cu vreun capat de proba macar. Ceva, cat de cat palpabil. Ba chiar in unele cazuri, ca al dlui Dragomir, sunt relatate lucruri pe care "martorul" nici nu pretinde ca le-ar fi trait efectiv, ci i-ar fi fost relatate de oameni care la randul lor au depus deja declaratii in fata comsiei. Este o modalitate de a amesteca in aceeasi ciorba care trebuie tinuta calda.

Aud ca alde Udrea si Dragomir sunt considerati de unii "whistelblower-i".Sa fim seriosi! Un whistelblower este un avertizor de integritate care isi poate fundamenta informatiile pe minime dovezi, nu vine doar cu "Povestea porcului", si, mai ales, nu are un interes personal vital impotriva celor pe care ii denunta public.

In cazul nostru este vorba despre oameni pentru care demolarea statului este o chestiune de viata si moarte. Nu avem accese, chiar intarziate, de constiinta sau despre integritate. Daca era asa, ar fi vorbit demult si cu singuranta nu coordonati. E vorba despre oameni care ori rastoarna statul, ori intra in puscarie si pierd mai tot.

Am sa va dau un exemplu care imi este extrem de la-ndemana: dna Udrea sustine ca as fi unul dintre ziaristii generalului Coldea si fundamenteaza aceasta acuzatie pe faptul ca as fi fost introdusa de general la Ambasada SUA unde eram toata ziua si nu mai incapea nimeni de intrebarile mele si ale altor doi colegi.

Din punctul meu de vedere, a face interviuri, a obtine reactii de la Ambasada SUA, a sta de vorba cu oficiali ai Ambasadei nu e o culpa, dimpotriva. Dar adevarul este ca eu nu am realizat niciun interviu cu niciun oficial al Ambasadei SUA si am calcat acolo doar la evenimente ultra-publice la care erau prezente si alte zeci, chiar sute de persoane. Cred ca au fost maximum 5 in total.

Deci dna Udrea isi fundamenteaza o acuzatie falsa, ca as fi unul dintre ziaristii controlati de dl Coldea, pe o dovada falsa, ca as fi frecventat Ambasada SUA. Si daca este asa in cazul meu, cum pot crede in veridicitatea celorlalte povesti?

Unele dintre ele se bazeaza pe bucati de adevaruri. De exemplu, povestea ca Realitatea Tv ar fi fost preluata de SRI prin 2010, pleaca de la doua fapte certe: ca Ghita l-a scos pe Vantu din joc si ca Ghita era un apropiat al SRI. Dar ele nu sunt suficiente pentru a proba o preluare si este ignorat faptul ca Realitatea lui Ghita a devenit Romania TV, care a adus poate cele mai mari deservicii SRI si lupta cel mai abitir impotriva justitiei.

Nu sustin ca preluarea nu ar fi avut loc, nu am de unde sa stiu, dar premisele de la care porneste ipoteza nu sunt o confirmare in sine, iar alte probe n-au fost aduse.

O alta poveste este despre fraudarea alegerilor din 2009 cu softuri, cu falsuri etc, ceea ce practic nu se poate decat cu complicitatea tuturor partidelor politice, dupa cum a explicat pentru Ziare.com unul dintre cei mai vechi observatori ai alegerilor din Romania si din strainatate, drectorul adjunct al IPP, Adrian Moraru.

Pe scurt, din momentul in care fiecare membru al sectiei de votare pleaca de acolo cu un proces verbal semnat de toti ceilalti, cat timp pe baza acestor procese verbale se fac numaratorile, oficiala si paralele, e joaca de copil care are un calculator de 10 lei sa vada daca numarul total al voturilor fiecarui candidat din numaratoarea oficiala si din numaratoarea paralela a fiecarui partid se potrivesc. Si cum toate procesele verbale din fiecare sectie sunt pe site-ul AEP se poate vedea imediat unde a aparut problema. E matematica simpla, de clasa primara.

Si daca totusi ai suspiciuni, ii chemi pe reprezentantii partidelor din sectiile de votare unde crezi ca totusi s-ar fi putut intampla ceva. Niciunul nu a fost insa chemat, iar restul este SF, pentru cei care chiar nu stiu cum se desfasoara un proces electoral cel putin dupa intrarea in UE.

Cand vine fostul colonel Doru Paraschiv, de la Directia de Informatii a Armatei, si invoca existenta in Armata a unei conspiratii a generalilor pentru realegerea lui Traian Basescu in 2009, iar singura dovada pe care o aduce este chiar realegerea lui Traian Basescu, nici nu stii daca sa razi sau sa te ia groaza.

Groaza pentru ca scopul evident al intregii operatiuni "comisia" este macularea unor institutii cheie ale statului, de la SRI si sistemul jdiciar, la presa care apara justitia si mai nou, in premiera, Armata.

Personal, nu am nicio indoiala ca acest atac este coordonat de Traian Basescu, disperat de faptul ca fiica sa, Ioana, si, mai ales, Elena Udrea se apropie de verdict. Iar fostul presedinte incearca sa tina sub presiune sistemul judiciar, lasa impresia ca va veni cu dovezile bomba cerute imperativ din tabara Udrea, cu dezvaluiri doboratoare de tipul "stiu eu cine esti, Bogdan", cheie in care cred ca trebuie citita si amanarea prezentei la cele doua comisii.

Atacul acesta sustinut, preluat de o masinarie teribila de propaganda controlata la randul ei de condamnati ca Voiculescu, sau inculpati ca Ghita si Andronic, nedovedit, dar agresiv si spectaculos reprezinta, in opinia mea, un autentic atentat la sigurata nationala a Romaniei pentru ca decredibilizeaza si inhiba institutii fara de care tara ar putea fi extrem de vulnerabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#comisie ancheta alegeri 2009 , #stiri politice