Oltean dezvaluie ce s-a discutat la negocierile cu PSD

Miercuri, 22 Septembrie 2010, ora 18:23
2254 citiri
Oltean dezvaluie ce s-a discutat la negocierile cu PSD
Foto: romanialibera.ro

Vicepresedintele PD-L Ioan Oltean a afirmat, miercuri, ca negocierile intre liderii de grupuri, precum cea care ar fi avut loc intre PSD si PD-L pe Legea pensiilor, vizeaza de obicei nefolosirea abuziva a procedurilor parlamentare de catre Opozitie, discutiile facandu-se cu stiinta sefilor de partide.

Referitor la discutia dintre PSD si PD-L despre care Anastase a spus ca a precedat dezbaterea Legii pensiilor, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean (PD-L) a afirmat ca nu a participat, insa PD-L are dovezi irefutabile privind faptul ca PSD ar fi cerut 127 de miliarde de lei vechi pentru colegiile deputatilor social-democrati.

"Ati vazut vreodata un hot sa recunoasca imediat ce a fost prins ca a furat? PSD neaga, dar noi suntem in posesia unor dovezi indubitabile a acestei negocieri, daca vreti, intre PD-L si PSD", a spus Ioan Oltean.

Oltean a mentionat ca, in practica parlamentara, negocierile dintre partide privind votul dat unor proiecte de legi se poarta la nivel de lider de grup, dar cu acordul presedintilor respectivelor partide.

"Stiu precis ca din partea grupului parlamentar al PSD a participat liderul de grup, tot la fel de precis stiu ca la aceste negocieri intotdeauna participa liderii de grup. Aceste discutii, din cate stiu eu, s-au purtat la nivelul liderilor de grup parlamentar, cu stiinta, intotdeauna a liderului de partid", a explicat pedelistul.

Democrat-liberalul nu a fost de acord cu asertiunea unui jurnalist ca modul in care a actionat PSD la vot ar confirma faptul ca au primit banii solicitati.

"Pe logica, lucrurile se produc astfel: atunci cand se negociaza un asemenea fenomen, el vizeaza nu lipsa de la vot, ci nefolosirea abuziva a procedurilor parlamentare. Era o lege care trebuia urgent adoptata.

Folosirea procedurilor parlamentare, in mod abuziv de catre PSD, in prezenta a catorva sute de amendamente, ar fi creat posibilitatea ca dezbaterile sa se intinda pe mai multe zile. Deci negocierea nu a vizat absenta lor din sala de sedinta, votul lor impotriva sau altfel, ci acest aspect al nefolosirii abuzive a procedurii parlamentare in timpul dezbaterilor", a declarat Oltean.

Mai mult, pedelistii ar fi refuzat schimbul propus de social-democrati.

"Stiu sigur ca acesti bani nu au fost alocati. Sunt absolut sigur ca acesti bani nu vor fi arondati celor care au subscris unui asemenea troc. Sunt absolut sigur", a sustinut Oltean, adaugand ca nu poate confirma asemanari intre sumele cerute sub forma unor amendamente la Legea bugetului cu cele pe care PSD le-ar fi solicitat in negocierile pe Legea pensiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Ioan Oltean PDL, #negocieri PSD Legea Pensiilor , #stiri politice