Opinii: Cine va conduce Romania, dl Geoana sau dl Vintu?

Sambata, 05 Decembrie 2009, ora 09:05
4568 citiri
Opinii: Cine va conduce Romania, dl Geoana sau dl Vintu?

Ceea ce parea o relatie intamplatoare, intre oameni civilizati, a devenit prin declaratia dlui Vantu o prietenie in toata regula.

"Sunt prieten cu dl. Geoana de 4 ani si a venit la mine ca sa se relaxeze. Mi-a placut de pe vremea cand era ministru de Externe".

Mai grav, s-au inteles sa ascunda relatia: "Am acceptat sa se debaraseze public (...) Era o declaratie strict electorala. Nu e nesincera, am convenit sa nu devoalam pentru a nu da munitie adversarilor politici ai domniei sale".

Toate bune si frumoase, doar ca dl Vintu nu este un simplu om civilizat. Are o condamnare penala definitiva, a contribuit la devalizarea a doua banci iar in scandalul FNI si-au pierdut banii 350.000 de romani. Ceea ce nu pare sa-i creeze apasari de constiinta: afacerile sunt afaceri, fraierii sint fraieri, care-i problema, nu i-a obligat nimeni sa aduca banii la FNI, considera domnia sa.

Acesta este omul, prieten cu posibilul viitor presedinte al Romaniei. Lucrurile se complica si mai mult cand se afla ca ministrul de Externe, Mircea Geoana, a ajutat, posibil, la "ascunderea" dlui Nicolae Popa in Indonezia.

Emotia i-a fost asa de puternica incat a declarat in direct ca n-a auzit niciodata de Nicolae Popa, desi de 2 zile media vorbea de arestarea dlui Popa la Jakarta.

Adica dl viitor presedinte nu e la curent cu ce se discuta in media? Drept cine ne ia?

Explicatia posibila este ca relatia Vintu-Geoana este mult mai veche si mai profunda, bazata pe servicii reciproce, pe conditionari si secrete comune. Intr-un cuvant dl Geoana este santajabil.

Aceasta pare sa fie singura explicatie a riscului enorm pe care si l-a asumat atunci cand a dat curs chemarii imperative a dlui Vintu.

Relatia Basescu-Vintu

"Da, am avut o relatie de colaborare cu dl. Basescu", a spus SOV, adaugand ca aceasta relatie a mers "pana la un anumit punct".

Este posibil sa fi avut loc intalnirea sau intalniri intre cei doi. Deosebirea esentiala fata de relatia Geoana-Vintu este ca dl Basescu l-a proclamat pe dl Vantu unul dintre cei trei inamici publici ai Romaniei: Vintu, Voiculescu, Patriciu. Si nu oricum ci de la inaltimea functiei prezidentiala. Ori nu cred ca un om santajabil si-ar fi permis acest lucru. De exemplu dl Geoana. De orice natura ar fi fost relatia dintre cei doi, Basescu nu s-a lasat intimidat de dl Vintu, aratandu-l cu degetul ori de cate ori a avut ocazia.

Ce consecinte vor avea aceste intamplari?

Cetatenii care nu erau decisi asupra optiunii de vot se vor gandi de doua ori cu cine sa voteze. In special liberalii si simpatizantii dlui Antonescu. Care s-a trezit vizibil incomodat de turnura intamplarilor. Prezumtia de onestitate si sinceritate a dlui Geoana s-a volatilizat in cele cateva minute din dezbaterea de aseara. Si mai e ceva.

Cata incredere sa ai in judecata unui viitor presedinte care nu apreciaza riscurile la care se expune dand curs invitatiei unui cetean condamnat penal si amestecat in nenorocirea a 350.000 de romani? Aceeasi romani carora dl Geoana le promite cate in luna si stele, locuri de munca si bunastare.

Este cred, justificata intrebarea: daca dl Geoana castiga alegerile de duminica, cine va conduce, de fapt, Romania: dl Geoana sau dl Vintu?

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#intalnire Geoana Vintu, #Vintu conduce Romania, #prieteni Vintu , #stiri politice