Parlamentarii il amana pe Negoita din cauza concediului lui Geoana

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 16:03
3027 citiri
Parlamentarii il amana pe Negoita din cauza concediului lui Geoana
Foto: Cotidianul

Senatorul PSD Ioan Chelaru a anuntat marti, dupa sedinta Biroului Permanent, ca nu s-a stabilit inca un calendar de audieri ale ministrilor propusi de premierul desemnat Liviu Negoita.

Principalul motiv este faptul ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, este intr-un scurt concediu. Cel care a fost desemnat sa-i tina locul, Teodor Melescanu, a anuntat ca senatorii nu au votat pentru chemarea din concediu a lui Geoana, avand in vedere ca vacanta se termina maine.

"Propunerea de chemare din concediu a lui Geoana nu a fost aprobata avand in vedere ca maine i se termina. O sa-l contactez telefonic si o sa vedem ce stabilim si o sa discut si cu presedintele Camerei, Roberta Anastase", a spus Melescanu.

Anastase: Il invit pe Geoana sa se intoarca din concediu

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat imediat dupa ca il invita pe Mircea Geoana sa se intoarca din concediu si sa dea Romaniei Guvernul pe care il asteapta.

Totodata, aceasta a adaugat ca Geoana ar trebui sa isi exercite cum trebuie functia pe care o detine, cea de presedinte al Senatului, si apoi sa se ocupe de campania electorala pentru functia pe care si-o doreste, cea de presedinte al Romaniei.

"Il ivit pe domnul Mircea Geoana sa se intoarca din concediu astfel incat sa le dam romanilor si Romaniei ceea ce ei asteapta de la noi, un guvern. Il anunt pe domnul Geoana sa fie preocupat si de soarta Romaniei, nu doar de soarta sa si a domnului Vanghelie.

Intai este presedintele Senatului si apoi candidat la functia de presedinte al Romaniei, functie pe care, de altfel, nu o va ocupa", a incheiat Anastase.

Senatorul Ioan Chelaru anuntase inca de luni ca Guvernul Negoita nu va putea trece prin Parlament saptamana aceasta, in principal din cauza faptului ca parlamentarii sunt plecati prin tara in campanie pentru alegerile prezidentiale.

Geoana are alte prioritati: aprobarea bugetului pe 2010 de Parlament

Liderul social-democrat Mircea Geoana a declarat, ca raspuns la acuzatiile Robertei Anastase, ca prioritatea zero a momentului este aprobarea bugetului pe anul 2010 de catre Parlamentul Romaniei si a precizat ca va incerca, prin toate metodele legale, influenta si lobby din strainatate, sa-i determine pe cei de la FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana "sa nu considere Romania ca un pas pierdut".

Premierul desemnat Liviu Negoita a facut publica luni lista minsitrilor pe care si-i doreste alaturi, aceasta lista fiind aproape identica cu cea a predecesorului sau Lucian Croitoru. Singurele nume care difera sunt Gabriel Oprea, la Interne, Valeriu Tabara, la Agricultura, si Anton Cristian Irimie, la Sanatate.

Cu toate ca aceasta lista a fost respinsa o data de Parlament, Negoita si-a exprimat convingerea ca Guvernul sau va trece.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Ioan Chelaru, #Teodor Melescanu, #Liviu Negoita premier Guvern, #Mircea Geoana concediu, #Cabinet ministri Negoita vot Parlament , #stiri politice