Pastele la politicieni: De la friptura de miel si framantat de cozonaci la protest anti-macel (Galerie foto)

Sambata, 19 Aprilie 2014, ora 19:30
5694 citiri
Pastele la politicieni: De la friptura de miel si framantat de cozonaci la protest anti-macel (Galerie foto)
Foto: Facebook/Elena Udrea

In ajunul Sarbatorilor Pascale, politicienii romani se intrec in mesaje, fie ca adreseaza simple urari sau posteaza forografii cu ei in timp ce gatesc sau vopsesc oua.

Premierul Victor Ponta a postat o felicitare adresata romanilor pe pagina sa oficiala de Facebook, dar si o poza cu cei doi copii ai sai, care pot fi vazuti vopsind ouale de Paste.

"Sfanta Sarbatoare a Invierii sa ne lumineze gandurile si viata, iar dragostea familiei si a celor apropiati sa ne incalzeasca sufletele. Sarbatori fericite", este mesajul pe care seful Guvernului l-a postat pe pagina sa de pe reteaua de socializare.

Premierul isi petrece Pastele in Delta Dunarii, alaturi de familie.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, o postat o fotografie in care apare alaturi de fiica sa si de noul membru al familiei, iepurasul "Funtita".

"Cel mai nou membru al familiei, Funtita, a devenit preferatul Mariei. Nu ma surprinde ca a renuntat repede la incondeiatul oualor pentru joaca cu iepurele", a fost mesajul prin care Zgonea a aratat ca se pregateste de Paste.

La randul sau, deputatul de Neamt Elena Udrea s-a mandrit cu fotografiile in care apare framantand aluat si bagand la cuptor bucatele de Paste, impreuna cu mama sa si cu mai multe gospodine bucovinence, imbracata in straie traditionale romanesti si purtand batic pe cap.

"Impreuna cu gospodinele din Bucovina tocmai am pregatit cosul cu bucate de sfintit pentru noaptea de Inviere", a scris Udrea, pe pagina sa de Facebook.

Elena Udrea nu este singura femeie politician care gateste de Paste, astfel ca si deputatul PDL Andreea Paul s-a mandrit cu activitatile sale de gospodina.

Aceasta a taiat usturoiul si a pregatit friptura de miel, iar impreuna cu mama sa a pregatit ouale de Paste.

"Mama e indragostita de liliac, asadar nu lipseste din bucataria sa. Cristi, sotul meu, ma invata sa zrobesc usturoiul modern. Ouale le pregatesc cu buna mea soacra. Sadra se joaca cu bunul pe-afara, pe la gaini si pauni. Paunii au fost surpriza pregatita de Paste pentru cea mica. Gata, fug din nou la treaba. Spor si voua!", a scris Andreea Paul pe pagina sa de Facebook.

Si senatorul PSD Mircea Geoana a ales un mod mai special de a le transmite urarile sale romanilor crestini din intreaga tara. Acesta s-a filmat rostind mesajul si a incarcat filmuletul pe Youtube si pe Facebook.

"Dragii mei, de sfintele Sarbatori de Pasti, va urez ce este mai bun pe lumea aceasta, ceea ce imi doresc mie si familiei mele, copiilor, parintilor, bunicilor, prietenilor: dragoste, liniste, pace, belsug si multa, multa armonie, oriunde sunteti de aceste frumoase Sarbatori. In Transnistria sau in Valea Timocului. La Campia Turzii sau la Milano. In Australia sau la Castellon.

Sa nu uitam niciodata ceea ce ne uneste: dragostea, credinta, patriotismul. De cea mai frumoasa sarbatoare a crestinilor, de Sfintele Pasti, va urez tututor 'Hristos a inviat'", a spus Geoana.

Si fostul ministru Teodor Baconschi, teolog de formatie, a tinut sa transmita un mesaj de Paste. "Credinta in supravietuirea postuma s-a manifestat inca de acum 40.000 de ani, prin riturile de inhumare cu pudra de ocru rosu, in pozitie fetala. Invierea lui Hristos, fapt capital al crestinismului, are o lunga preistorie spirituala", a scris Baconschi, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, si-a orientat urarile de Paste catre militarii care "si-au legat destinul" de cel al "neamului". Ministrul Dusa si-a insotit postarea de un desen realizat de fiica maiorului Marcel Tiberius Petre, care a murit la datorie, in 2009, in timpul unei misiuni in Afganistan.

"In primul rand, as vrea sa-mi indrept gandurile catre militarii nostri aflati la mii de kilometri departare de cei dragi si care, in Sfanta Zi de Paste, se afla in misiune. Stiu ca sunteti departe de familii si va doresc ca aceasta sarbatoare sa va aline dorul si sa va poarte sufletul spre cei dragi. As vrea sa va asigur ca modul exemplar in care va faceti datoria fata de tara nu a trecut neobservat si ca romanii de pretutindeni va sunt alaturi, in zilele si lunile in care sunteti departe de casa", a scris Mircea Dusa, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ministrul Apararii Nationale le-a urat insanatosire grabnica militarilor raniti in misiune, carora le-a garantat sprijinul pentru "refacerea completa si revenirea cat mai rapida alaturi de camarazii lor".

Senatorul PSD Gabriela Firea a mers, in Sambata Mare, impreuna cu sotul sau, primarul Florentin Pandele si cu fiul lor la Manastirea Cernica din apropiere de Bucuresti.

"Pregatiri pentru Inviere, la Manastirea Cernica. Paste linistit tuturor!", a scris Gabriela Firea pe Facebook, unde a postat si o serie de fotografii de la lacasul de cult.

Deputatul Remus Cernea, liber-cugetator declarat, a avut un mesaj mai special cu prilejul Pastelui. Acesta a postat o poza cu un mielusel pe pagina sa de Facebook si a indemnat la un Paste vegetarian si a spus ca va propune in Parlamentul Romaniei o initiativa privind acordarea statutului de "fiinte vii dotate cu sensibilitate" pentru animale.

"Va urez, alaturi de acest animalut dragalas, un Paste vegetarian! Am participat la protestul din aceasta seara de la Piata Universitatii, impotriva uciderii in masa a milioane de miei cu prilejul sarbatorilor pascale. In fiecare an, in Romania sunt ucisi aproximativ 3 milioane de miei cu prilejul sarbatorilor de Paste.

Voi propune in Parlamentul Romaniei o initiativa legislativa pentru a acorda animalelor statutul de 'fiinte vii dotate cu sensibilitate'. Franta discuta, in aceasta perioada, o astfel de initiativa", a scris deputatul Remus Cernea.

I.S.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#politicieni urari Paste 2014, #poze politicieni masa Paste, #pregatiri Sarbatori politicieni Romania , #stiri politice