PD-L a inceput discutiile pentru sustinerea unui guvern minoritar

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 15:04
2513 citiri
PD-L a inceput discutiile pentru sustinerea unui guvern minoritar

Democrat-liberalii au avut discutii cu parlamentari ai opozitiei pe care incearca sa-i convinga sa sustina un guvern minoritar al PD-L, negocierile propriu-zise urmand sa fie duse de o echipa din conducerea nationala a partidului.

Liderul senatorilor PD-L Traian Igas a spus ca a avut discutii informale cu senatori liberali in cursul acestei saptamani pe tema crizei politice aparute ca urmare a remanierii lui Dan Nica din functiile de vicepremier si ministru de Interne, unii dintre ei afirmand ca ar putea oferi sprijin parlamentar unui Executiv al PD-L.

"Toata saptamana asta am discutat amical variante si variante cu colegi senatori din PNL care au spus ca nu sunt de acord cu atitudinea PSD. Majoritatea cu care am vorbit si-ar dori o colaborare cu noi", a declarat Igas pentru NewsIn.

Democrat-liberalul a spus ca mizeaza pe responsabilitatea unor liberali pentru a limita efectele crizei cauzate de "orgoliul nestapanit de mare" al PSD. "Sunt convins ca la nivelul Senatului sunt oameni care vor pune si ei umarul in a estompa criza politica (...) In conditii speciale, nu vor ezita sa ne dea o mana de ajutor", a precizat Traian Igas.

Surse democrat-liberale au precizat ca cei care vor negocia pentru sustinerea unui guvern al PD-L mizeaza chiar si pe sprijinul unor parlamentari social-democrati. "Ne bazam deja pe minoritati si pe grupul UDMR. De la liberali am primit semnale pozitive in discutiile de la om la om cu oamenii din Parlament. In privinta PSD, nemultumirile fata de decizia conducerii de a iesi de la guvernare sunt in teritoriu. Noi le explicam ca, la nivel local, fondurile vor fi distribuite si catre acestia, in functie de necesitati, si nu se vor da doar la primarii PDL", au declarat sursele citate.

Deputatii PD-L Sulfina Barbu si Mircea Toader au confirmat, la randul lor, ca o echipa din conducerea nationala a partidului a fost mandatata sa discute cu celelalte formatiuni politice in vederea gasirii unei majoritati parlamentare care sa sustina un guvern minoritar PDL pana la alegerile prezidentiale, insa discutiile pentru atragerea voturilor necesare sunt abia la inceput.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PDL discutii sustinere Guvern, #sustinere guvern minoritar, #PDL Traian Igas , #stiri politice