Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PD-L cere verificarea PSD in legatura cu scandalul de la Caracal

Luni, 24 August 2009, ora 15:06
1903 citiri
PD-L cere verificarea PSD in legatura cu scandalul de la Caracal
Foto: Realitatea TV

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat luni, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca democrat-liberalii i-au cerut premierului Emil Boc sa verifice in ce masura PSD este direct implicat in "problemele cu care se confrunta Ministerul de Interne".

Flutur a precizat ca decizia a fost luata in contextul scandalului cu impuscaturi de la Caracal, in care primarul municipiului, Gheorghe Anghel (PSD), l-a acuzat de implicare pe colegul sau de partid, liderul organizatiei judetene, senatorul Ion Toma, si pe alti doi apropiati ai sai, Dan si Cornel Ciocan.

"Am cerut premierului Emil Boc sa verifice acest lucru si sa stabileasca vinovatii", a mai subliniat vicepresedintele PD-L.

In plus, liderii democrat-liberali l-au mandatat pe seful grupului parlamentar de la Camera Deputatilor, Mircea Toader, sa solicite comisiei de disciplina si imunitati sa se pronunte cu privire la activitatea depusa de cei patru membri ai comisiei de ancheta Udrea, care, potrivit stenogramelor prezentate in mass-media "s-au antepronuntat in acest caz".

"Conform cu relatarea din mass-media, unii dintre membri se antepronunta si si-au fixat o tinta din ministrul Turismului. (...)Asteptam sa se pronunte comisia juridica", a subliniat Gheorghe Flutur, precizand ca democrat-liberalii nu s-au pronuntat in niciun fel cu privire la legalitatea si modul in care a fost facuta inregistrarea convorbirilor din comisia Udrea, lasand acest lucru pe mana "celor indreptatiti sa o faca".

La insistentele jurnalistilor, Flutur a declarat ca nu s-a discutat in sedinta de luni a PD-L despre scoaterea PSD de la guvernare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#scandal Caracal PSD, #anchetare membri comisie Udrea , #stiri politice