PD-L si PNG au obtinut, din nou, majoritatea in Consiliul General al Capitalei

Luni, 31 August 2009, ora 18:41
1469 citiri
PD-L si PNG au obtinut, din nou, majoritatea in Consiliul General al Capitalei
foto: Romania Libera

PD-L si PNG au reusit, in sedinta Consiliului General al Municipiului General (CGMB) de luni, sa il schimbe din functia de consilier general pe fostul membru PNG Daniel Fuciu, reusind astfel sa aiba majoritatea absoluta, respectiv 28 de consilieri din totalul de 55.

Majoritatea s-a realizat in conditiile in care PRM a jucat, practic, la doua capete, lipsind de la retragerea mandatului detinut de Fuciu, dar votand pentru validarea unui nou consilier PNG, Nicolae Raileanu.

PSD si PNL au parasit sala de sedinte dupa ce CGMB a aprobat, cu 27 de voturi pentru si 23 impotriva, incetarea mandatului lui Fuciu.

Consilierii PSD si PNL au sustinut ca pentru aceasta schimbare este nevoie de 28 de voturi, adica de majoritatea absoluta, dar secretarul general al CGMB, Tudor Toma, a replicat, citand din legea administratiei locale, ca invalidarea este valabila, fiind nevoie doar de majoritatea simpla.

Dupa votare, consilierii PSD si PNL au revenit in sala.

Conform unor surse din CGMB, daca nu ar fi reusit inlaturarea lui Daniel Fuciu din Consiliu, PRM ar fi trecut de partea PSD si PNL, stabilind astfel o noua majoritate, ceea ce ar fi dus la schimbarea viceprimarului Mircea Raicu si a presedintelui de sedinta Calin Murg, ambii reprezentanti ai PDL.

Independent de "cazul Fuciu", inaintea sedintei CGMB de luni, consilierul general al PSD Doru Giugula a anuntat ca vrea sa deschida o lista de semnaturi pentru consilieri, prin care sa propuna un proiect de hotarare pentru schimbarea lui Murg.

Pe 28 mai, surse apropiate democrat-liberalilor declarau ca Daniel Fuciu, consilier din partea PNG, care facea parte din coalitia PD-L-PNG, majoritara in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), cu 28 de locuri din 55, este pe cale sa se mute la PSD, negociind pentru functia de secretar general al organizatiei Ilfov.

Potrivit surselor citate, Daniel Fuciu a plecat din PNG in PSD, primind o functie executiva la organizatia PSD Ilfov.

Pe 24 august, presedintele PNG, Gigi Becali, a transmis CGMB un document prin care informa ca Fuciu a fost exclus din partid.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#consilieri PDL PNG Bucuresti, #majoritate consiliu general Bucuresti , #stiri politice