PD-L vrea restructurarea Guvernului sau inlocuirea portofoliilor PSD cu tehnocrati

Marti, 29 Septembrie 2009, ora 17:25
1102 citiri
PD-L vrea restructurarea Guvernului sau inlocuirea portofoliilor PSD cu tehnocrati

PD-L se gandeste la varianta in care tehnocrati ar putea lua locul ministrilor demisionari ai PSD, solutie tranzitorie ce ar dura pana la alegerile prezidentiale cand se va deschide oportunitatea pentru o noua majoritate parlamentara, un alt scenariu fiind restructurarea Executivului.

In cazul in care PSD se retrage de la guvernare, o posibilitate luata serios in calcul de PD-L, membrii partidului condus de Emil Boc au doua variante.

"Sunt doua solutii posibile: fie un guvern minoritar slab, care nu va putea face mare lucru, sau un guvern in care sa fie tehnocrati in locul pesedistilor. Astfel, nu ni se va putea reprosa ca i-am scos din Guvern pentru ca am vrut intreaga putere si vom avea si niste oameni capabili sa gestioneze treburile curente ale tarii pana la alegeri, intr-o perioada dificila", au declarat surse parlamentare democrat-liberale.

Indiferent de care dintre aceste variante va fi aleasa, acestea sunt doar solutii tranzitorii care vor functiona doar pana ce se va cunoaste castigatorul alegerilor prezidentiale.

Principalul motiv pentru care PD-L ar merge pe una din aceste posibilitati, spun sursele citate, este faptul ca este dificil sa se gaseasca o sustinere parlamentara solida pentru un Guvern care sa dureze mai multa vreme.

"Este putin probabil ca liberalii sau social-democratii sa sustina un guvern de-al nostru cat dureaza campania pentru prezidentiale, pentru ca atunci candidatii lor ar ramane fara sanse", au mentionat sursele citate, mentionand ca dupa alegeri o runda de negocieri poate fi initiata pentru o noua formula guvernamentala.

Pe de alta parte, PD-L mizeaza pe faptul ca un guvern minoritar sau cu tehnocrati in componenta va trece in Parlament, chiar daca Boc va dori sa retructureze Executivul, deoarece timpul scurt pana la scrutinul prezidential nu va incuraja opozitia sa respinga instalarea unui alt cabinet Boc. "Nu prea au ce face", a declarat un demorat-liberal.

Alti reprezentanti ai PD-L declarasera anterior pentru NewsIn ca Guvernul va fi restructurat daca PSD iese de la guvernare, iar democrat-liberalii au sustinerea PNL si UDMR pentru a trece prin Parlament Guvernul restructurat, insa secretarul general al partidului, Vasile Blaga, spune ca nu s-a discutat aceasta ipoteza.

"Daca pesedistii se hotarasc sa plece, va urma cu siguranta si o restructurare a Guvernului", a declarat un democrat-liberal, referindu-se la discutiile de marti dimineata de la Palatul Victoria dintre membri ai PD-L si premierul Emil Boc, la care a paticipat. "E total eronat, n-am discutat asa ceva. Asteptam decizia PSD", a spus atunci Blaga.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#PSD inlocuiti tehnocrati, #ministri PSD inlocuiti, #rupere coalitie guvernare, #remaniere Dan Nica , #stiri politice