Pe locuri, fiti gata: Incepe isteria Craciunului!

Sambata, 13 Decembrie 2008, ora 16:17
1607 citiri
Pe locuri, fiti gata: Incepe isteria Craciunului!

Ai observat ca ti s-a terminat balsamul tau preferat, pe care nu il cumperi decat dintr-un supermarket? E grav, pentru ca e decembrie si a intra intr-un supermarket este un adevarat sport extrem. Si daca chiar vrei sa-ti risti viata, incearca sa rezolvi problema la o ora matinala.

Inainte de a te aventura in supermarket echipeaza-te bine si ia in calcul ca vei petrece ore bune acolo. Daca ai probleme cu inima ia-ti si pastilele cu tine.

Poti sa fii sigur ca vei nimeri intr-o mare de oameni preocupati de pregatirile de Craciun. Inversunati, vor incerca sa fie primii care ajung la cozonac sau la papusa Barbie.

De Craciun suntem calmi, fericiti, ne bucuram de familie, profitam de clipele de relaxare, ne facem planuri pentru anul care vine. Sau asa ar trebui sa fim, pentru ca in ultimii ani Craciunul si-a pierdut din semnificatii, iar noi am uitat care sunt adevaratele valori.

Nu ne preocupa decat sa ne imbuibam, sa umplem mesele de sarbatoare pana la refuz cu mancare si bautura, sa ne agitam, sa ne pierdem mintile, sa golim toate rafturile.

Poate ca ati observat, sau nu, ca in decembrie incepem sa ne purtam ca niste nebuni. Alergam in toate partile doar-doar om mai gasi ceva de cumparat, ceva inutil pe care sa cheltuim banii. Ne pierdem mintile si in trafic, pentru ca marile bulevarde nu sunt niciodata incapatoare.

Isteria Craciunului incepe odata ce primele vitrine ale magazinelor sunt impodobite cu decoratiuni rosii, cu multi clopotei, cu saniute trase de reni si mosi prafuiti din anii trecuti. Iar "Last Christmas" este melodia care se aude obsesiv din difuzoare, ca un avertisment: nu uita de Craciun.

In fiecare magazin in care intri risti sa fii calcat in picioare, asta in ciuda faptului ca suntem avertizati ca este criza economica sau ca la anul am putea intra in recesiune.

Pana la urma, sarbatorim Craciunul exact asa cum ne dorim, nu ne obliga nimeni sa stam ore in sir la supermarket pentru cumparaturile de Craciun, si daca vrem sa ne facem viata mai usoara gasim solutii - numai sa vrem.

De unde vine acest masochism al romanului, si nu numai? De ce nu putem fi sinceri cu noi, de ce nu cheltuim doar pentru ceea ce avem nevoie? De ce ne impacam cu toata lumea pentru ca e Craciun sau de ce dam acelasi sms catre toti oamenii din agenda noastra telefonica?

De ce nu ne putem bucura de sarbatoarea asta frumoasa fara sa avem sute de sarmale pe masa, zeci de sticle de vin si tavi intregi de friptura? Cum sa te mai bucuri de Craciun cand te doare ficatul sau ai indigestie? Nasterea Domnului nu are nimic de-a face cu consumismul. Dar Craciunul a devenit doar o afacere pentru majoritatea oamenilor, care ne spun intr-una sa fim mai buni.

Asadar, pe locuri, fiti gata, start! Incepe isteria Craciunului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#isterie Craciun, #cozi hipermarket , #stiri politice

LIVE ÎN 00:16:10

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În 16 de minute

Notifică-mă