Placinta: Aveam mana in ghips cand mi s-a spus ca voi fi ministrul Tineretului

Duminica, 26 Iulie 2009, ora 19:56
3568 citiri
Placinta: Aveam mana in ghips cand mi s-a spus ca voi fi ministrul Tineretului

"Pe 14 iulie dimineata stiam ca voi fi ministru al Tineretului. M-a sunat domnul Boc si m-a intrebat daca doresc. Ei s-au gandit si eu m-am simtit onorata, asa ca am raspuns de trei ori da, desi era o singura intrebare. Atunci aveam si mana in ghips", a declarat duminica ministrul Tineretului Sorina Luminita Placinta.

Sorina Luminita Placinta o inlocuieste pe Monica Iacob Ridzi la carma Ministerului Tineretului si a spus ca nu isi da seama daca este un blestem sau o binecuvantare faptul ca presa a mediatizat-o intens.

"M-am nascut pe 6 februarie 1965 in Focsani. Eu as prefera sa spun ca sunt un inginer care a reusit sa industrializeze, sa creeze, este mult spus ca este un business sau o afacere. Eu am realizat o industrie. Grupul Sorste a fost creat de sotul meu in 1994 si acum am ca medie aproape 2.000 de angajati", este descrierea pe care o face ministrul Tineretului.

Sorina Luminita Placinta a declarat ca in momentul in care a aflat ca va fi ministru avea mana in ghips.

"Sambata inainte de a-l boteza pe nepotelul meu cel mic, fiul surorii mele. Dimineata am alunecat in fabrica si mi-am luxat cotul", a povestit Placinta.

Cum si-a intalnit Sorina Placinta cel de-al doilea sot

"Sotul meu este suedez suedez, nu maghiar asa cum s-a scris. Nu stiu ce a cautat in Romania, dar sigur a venit sa ma gaseasca sau sa il gasesc", povesteste ministrul povestea de dragoste cu cel de-al doilea sot.

Cei doi s-au intalnit in 1992, la Bucuresti, cand Luminita Placinta a venit cu niste acte la o firma unde era acesta. Senatorul de Vrancea a explicat ca nu si-a schimbat numele fostului sot pentru ca Placinta este deja un brand local.

"Fostul sot este din Bucovina unde numele Placinta este foarte cunoscut, cand l-am cunoscut pe Stefan il aveam si pe Andrei, iar numele pe care il aveam este un nume usor de recunoscut", a mai spus ministrul.

Am intrat in politica ca sa fac mai multe pentru oamenii mei

Ministrul Tineretului a declarat ca era membru al PD inca din 1997, dar in 2008 a hotarat sa devina activa datorita votului uninominal.

"Acuma stiti cum se spune din romani: Boul daca nu are ce face se linge pana isi face rana dupa aia se linge pana ii trece. A fost o gluma. Sunt membru PD din 1997, sunt un capitalist si cred in aceasta politica de dreapta. Am devenit activa in 2008 datorita votului uninominal, vroiam sa vad daca pot sa le dau mai multi oamenilor mei. Stiti cum este. De bani si iubire suntem intotdeuna nemultumiti", a mai spus aceasta.

Sorina Luminita Placinta a spus ca intotdeuna am fost aproape de oamenii ei din fabrica, a muncit zi de zi alaturi de ei.

"Am candidat pentru ca am considerat ca in Vrancea trebuie sa fie alternative. Oamenii trebuie sa vada ca sa poata sa stie si stiind sa poata sa aleaga. A fost o provocare pentru mine: eu pot sa fac ceva? pot sa duc la capat aceasta tinta pe care mi-o aleg?

Mie politica nu mi se pare o pierdere de timp daca vrei sa faci ceva si ai tinte masurabile si obiective transparente. Asa cum e si in fotbal, stai pe margine si critici. Cand suntem in tribune suntem cu totii buni, hai sa intram pe terenul de fotbal", a mai spus senatorul PD-L.

Nu fac parte din gruparea Stolojan

Ministrul Tineretului a precizat ca nu face parte din gruparea Stolojan, ea este membru PD-L.

"Normal ca prima legatura este cu domnul Flutur, pentru ca el raspunde de organizatia Vrancea, iar domnul Stolojan mi-a vizitat fabrica. Eu sunt un inginer si vreau sa administrez la acest Minister al Sportului si Tineretului, asa imi place sa il numesc, sper sa nu jignesc pe nimeni. In primul rand sportul este emblematic pentru Romania, este un sol, un emisar pentru Romania.

Cand am iesit eu prima data din tara toata lumea stia de Nadia Comaneci si Ilie Nastase. Sportul are valori masurabile precum matematica indiferent de orice limba 1 si cu 1 fac doi. Asa ca sa-i dam Cezarului ce este al Cezarului", a mai declarat aceasta.

Baiatul meu este un tanar ca toti tinerii

Sorina Luminita Placinta a precizat ca referitor la familia ei nu ar vrea sa discute, pentru ca membrii nu isi doresc sa devina persoane mediatizate.

"Baiatul meu este un tanar ca toti tinerii din aceasta lume, este independent si ma bucur ca l-am crescut asa. Are 19 ani si ma bucur ca de la 13 ani a putut pleca sa studieze in strainatate. Mi-as dori ca toti parintii sa aiba copii care sa aiba diplome si merite la olimpiade de matematica si altele", a mai spus aceasta.

Sorina Luminita Placinta a mai spus ca vrea sa pledeze ca minim trei ore de sport sa se faca in scoli obligatoriu.

"Sportul duce la educatie, nu trebuie sa faci performanta ca sa faci sport", a mai precizat Placinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sorina Luminita Placinta, #ministrul Tineretului, #Doina Melinte, #secretar stat MTS , #stiri politice