PNL cere Camerei aprobarea inceperii urmaririi penale impotriva Monicai Ridzi

Luni, 22 Iunie 2009, ora 14:58
2214 citiri
PNL cere Camerei aprobarea inceperii urmaririi penale impotriva Monicai Ridzi

Deputatii PNL au inaintat, luni, conducerii Camerei Deputatilor cererea de aprobare a inceperii urmaririi penale impotriva ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi pentru delapidare si abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit Alinei Gorghiu, "cererea este motivata de savarsirea de catre aceasta a infractiunilor de delapidare, prevazuta de articolul 215 Cod penal si abuz in serviciu contra intereselor publice, prevazut de articolul 248 Cod penal".

Contactata de Ziare.com, Alina Gorghiu a spus ca sesizarea la Camera Deputatilor poate fi depusa de oricine, nu numai de organe de ancheta precum Parchetul sau DNA, si ca cererea PNL va ajunge intr-o comisie de ancheta, dupa care va rezulta un raport ce va fi pus pe ordinea de zi.

"Considerentele care stau la baza demersului nostru sunt cheltuielile nejustificate pe care le-a facut Ministerul Tineretului si Sportului cu ocazia zilei de 2 mai, ca si atribuirea in conditii suspecte a contractelor pentru organizarea manifestarilor.

Valoarea totala a contractelor incheiate, de 630.000 EURO, depaseste cu mult tarifele practicate pe piata pentru evenimente similare. Sper ca PD-L sa nu blocheze solicitarea Partidului National Liberal si sa lase justitia sa-si indeplineasca rolul. Trebuie sa se faca lumina in acest caz, pentru ca doamna ministru nu mai stie pe ce a cheltuit banii. Ei bine, stiu eu cati profesori ar fi putut plati statul ca sa corecteze sau sa supravegheze in timpul bacalaureatului: pe toti!", scrie Gorghiu intr-un comunicat remis Ziare.com.

Deputatul liberal a precizat in cererea inaintata Camerei faptul ca "sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunii, avand in vedere ca doamna ministru Monica Iacob Ridzi a traficat banii bugetului Ministerului Tineretului si Sportului pe care ii gestiona pentru interesele celor doua societati comerciale favorizate".

"Imi exprim dorinta ca premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu sa fie la fel de prompti in ceea ce o priveste pe doamna Ridzi, ca si in cazul in care ar fi fost vorba despre un ministru liberal. Si, sincer, astept ca omul politic tanar Ridzi sa-si dea demisia. Ar fi o dovada de onestitate", sustine Gorghiu.

Potrivit Mediafax, plangerea PNL in care Monica Iacob Ridzi este acuzata de abuz in serviciu si delapidare, in legatura cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului, a ajuns la DNA.

A.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PNL urmarire penala, #Monica Iacob Ridzi, #Monica Ridzi abuz , #stiri politice
Comentarii
Poza Domnita_Ralu
Domnita_Ralu
rank 3
E clar că prin toate aceste acţiuni se doreşte atacul la PDL şi la Traian Băsescu, dar de data aceasta ţinta a fost aleasă greşit. Liderii nu pot fi dărâmaţi!
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
MA VAD NEVOIT SA REPET PANA INTELEGETI. DESPRE ALTII DE CE NU SE DEZBATE ATATA?