Ponta si Antonescu pierd la incredere, Basescu si Vadim cresc - sondaj IMAS

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 09:10
7855 citiri
Ponta si Antonescu pierd la incredere, Basescu si Vadim cresc - sondaj IMAS

Mugur Isarescu ramane personalitatea preferata de romani, atunci cand vine vorba despre gradul de incredere, chiar daca guvernatorul Bancii Nationale a pierdut cateva procente in ultima vreme.

Potrivit unui sondaj IMAS realizat pentru Adevarul, 33% din cei intervievati au raspuns ca au incredere in Mugur Isarescu. Chiar daca este primul clasat, Isarescu este in scadere fata de luna septembrie cand se bucura de aprecierea a 35,8% din cei intervievati. In luna iulie a acestui an, Isarescu avea 45% cota de incredere.

Primii sapte clasati in sondajul din luna septembrie sunt in scadere in luna octombrie: Mugur Isarescu, Victor Ponta, Crin Antonescu, Mihai Razvan Ungureanu, Dan Diaconescu, Traian Basescu si Vasile Blaga.

Premierul Victor Ponta beneficiaza de increderea a 28,9% dintre romani, dar este in scadere fata de luna septembrie cand intrunea aprecierile a 31,7% din cei intervievati. Prim-ministrul a atins un varf de popularitate in iunie, cand avea 45,8%.

USL, prima crestere dupa suspendarea presedintelui - Sondaj IMAS

Liderul PNL, Crin Antonescu, este pe locul al treilea in topul increderii ajungand la 25,4% dupa ce in urma cu o luna avea 27,1%.

Paradoxal, Antonescu si Ponta au scazut in sondaje in conditiile in care USL este in crestere. Alianta pe care o conduc cei doi are 57,4% intentie de vot in octombrie, fata de 55% in septembrie.

Alegatorii opteaza, in continuare, masiv, pentru USL, dar se pare ca au fost dezamagiti de unele actiuni ale liderilor aliantei: ne amintim desigur scandalul Victor Ponta - Dan Diaconescu si alianta dintre Crin Antonescu si Gigi Becali.

Scaderea cea mai serioasa o inregistreaza fostul premier Mihai Razvan Ungureanu. El are, in octombrie, o cota de 13,6% dupa ce in septembrie avea 20%. Probabil ca MRU nu a convins electoratul, dupa ce a primit in Forta Civica o serie de traseisti politici.

Presedintele Traian Basescu are in octombrie 14,4% cota de incredere fata de 11,5% in septembrie. Dupa revenirea la Cotroceni, Traian Basescu a avut o strategie diferita fata de perioada anterioara suspendarii. Seful statului a evitat declaratiile spectaculose, pline de atacuri la adresa adversarilor sai, care l-au caracterizat in perioada anterioara suspendarii. Strategia nu a avut, se pare, succes, semn ca publicul s-a obisnuit sa il vada pe Traian Basescu evoluand intr-un anumit stil.

Liderul PDL, Vasile Blaga, are doar 8% cota de incredere, fata de 10,1% in septembrie. Remarcabil la Blaga in ultima perioada a fost faptul ca a renuntat la o candidatura riscanta in Bucuresti, oras pe care il reprezinta in Senat, alegand un colegiu in Timis.

Singurul politician aflat in crestere este liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. El are o cota de popularitate de 12,4% in octombrie fata de 9,5% in septembrie.

Sondajul a fost realizat in perioada 10-18 octombrie, pe un esantion de 1.039 de persoane si are o marja de eroare de +/- 3%.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#sondaj IMAS octombrie 2012, #incredere persoalitati octombrie 2012 , #stiri politice