Preda: Disputa legata de Elena Basescu putea fi evitata

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 23:20
1892 citiri
Preda: Disputa legata de Elena Basescu putea fi evitata

Consilierul prezidential Cristian Preda sustine ca disputa generata de Alina Mungiu-Pippidi in legatura cu candidatura Elenei Basescu la PE nu ar mai fi existat, daca discutia din jurul acestui scrutin s-ar fi axat pe criteriile de recrutare a candidatilor de catre partide.

Cristian Preda a sustinut, in cadrul dezbaterii "Promovarea egalitatii de sanse si a participarii femeilor la alegerile europene din iunie 2009", organizate de GDS si Revista 22, ca tema selectarii de catre partide a candidatilor pentru Parlamentul European a fost abordata intr-o maniera tabloidizata, motiv pentru care a existat si disputa dintre Alina Mungiu-Pippidi si Elena Basescu.

Preda a aratat ca PDL are niste criterii in functie de care isi desemneaza candidatii la europarlamentare.

Astfel, candidatul trebuie sa indice in ce comisii doreste sa activeze in interiorul Parlamentului European, sa-si prezinte obiectivele si, de asemenea, se tine cont de activitatea politica.

Preda a punctat ca acestea sunt exigente ce ar putea face obiectul dezbaterii politice legate de scrutinul din iunie, mai bine decat cine sunt sustinatorii unui candidat sau altul, sau relatia candidat-filiala din care provine.

Criteriile propuse de partide pentru competitia interna pentru un loc eligibil pe lista de candidati la europarlamentare nu sunt luate in serios, la nivelul perceptiei publice, a aratat Preda.

Consilierul prezidential a precizat ca, de altfel, abordarea tabloidizata a alegerilor candidatilor pentru PE nu este relevanta pentru distintia de gen si promovarea femeilor in Parlamentul European.

Preda si-a exprimat opinia in legatura cu reprezentarea femeilor in Parlamentul national sau cel european, aratand ca reprezentarea disproportionata dintre femei si barbati vine din lipsa promovarii femeilor la varful partidelor.

In cadrul discutiei, atat Sever Voinescu (PDL), cat si Adriana Saftoiu (PNL) au sustinut ca femeile se afla in zone de mare influenta in politica, dar in spatele scenei, in momentul cand intrarea femeilor in politca devine formala acestea pierzandu-si importanta.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Cristian Preda alegeri, #candidatura Elena Basescu, #Alina Mungiu candidatura , #stiri politice