Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Prefectul de Dolj despre retinerea lui Solomon: O razbunare

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 08:09
1697 citiri
Prefectul de Dolj despre retinerea lui Solomon: O razbunare
Foto: Arhiva

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, crede ca nu exista suficiente dovezi pentru retinerea primarul Craiovei, Antonie Solomon, si ca in acest caz ar putea fi vorba despre o razbunare, iar presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, spera ca miercuri edilul sa fie eliberat.

"Este foarte rau ce se intampla, atat pentru Craiova, cat si pentru noi, ceilalti, care suntem surprinsi de aceasta masura. Eu nu cred sa fie dovezi, asa fie ca e o rafuiala, fie ca e o razbunare. Este greu sa vezi ca unii nu stiu cum sa piarda si fac tot felul de chestii", a declarat prefectul Eugen Georgescu. Prefectul nu a spus din partea cui ar putea fi razbunarea.

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa (PSD) a fost luat si el prin surprindere de vestea retinerii primarului Antonie Solomon. "Nu ma pot dezmetici dupa ce am vazut la televizor asa ceva. Inca mai sper ca este o chestiune care mai poate fi explicata. Nu pot sa comentez, efectiv am ramas fara cuvinte. Eu sper ca maine va veni acasa si ca totul va fi bine", a declarat Ion Prioteasa.

Patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, cel care il contesta vehement pe Antonie Solomon, a refuzat sa comenteze acuzatiile care i se aduc edilului municipiului Craiova. "Nu este un moment pentru a comenta acest eveniment. Nu sunt implicat in acest caz si nu vreau sa spun nimic", a spus Mititelu.

Conform legii 215/2001 a administratiei publice locale, daca miercuri Tribunalul Arges va emite pe numele lui Antonie Solomon un mandat de arestare preventiva pentru 29 zile, mandatul acestuia de primar al municipiului Craiova se va suspenda, urmand ca atributiile sale sa fie preluate de unul dintre cei doi viceprimari. Pe langa functia de primar al Craiovei, Antonie Solomon indeplinea si functia de presedinte al organizatiei PD-L Craiova.

Antonie Solomon a fost retinut, marti seara, de DNA Pitesti, sub acuzatiile de luare de mita, fals intelectual si uz de fals.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Solomon retinut DNA, #Solomon primar Craiova, #Solomon audiat DNA , #stiri politice