Presa de azi: Udrea a luat masini cu derogare de la lege

Marti, 25 August 2009, ora 07:23
4076 citiri
Presa de azi: Udrea a luat masini cu derogare de la lege
Foto: Cotidianul

Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea, a cumparat noua Dacii Logan la un pret cu 50.000 de lei mai mare decat suma alocata initial. Si asta cu toate ca legislatia in vigoare nu permite depasirea bugetului initial.

Udrea a luat masini cu derogare de la lege, aflam din Evenimentul Zilei. In loc sa descalifice la licitatie firmele care au venit cu un pret mai mare decat maximul propus, Udrea a scos mai multi bani din buget.

Dorinta ministrului Udrea de a achizitiona rapid masini se lovea de prevederile legale. Potrivit HG 925/2006, oferta unui candidat este considerata inacceptabila daca "pretul inclus in propunerea financiara de paseste valoarea fondurilor care pot fi disponibilizate pentru indeplinirea contractului de achizitie publica respectiv".

In ajutorul ministrului avea sa vina Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice.

Potrivit documentelor depuse la parlament, pe 2 iunie, membrii comisiei de evaluare s-au intrunit pentru a analiza raspunsul primit de la ANRMAP cu privire "la acceptarea unei oferte cu valoare mai mare decat valoarea estimata".

Licitatii cu dedicatie si haos in contracte, scrie Jurnalul National. Datele publicate chiar de ministerul condus de Elena Udrea ne demonstreaza ca achizitiile publice au fost doar simulate de institutie. Castigatorii si oferta lor se cunosteau de minister chiar din momentul demararii procedurilor de achizitii.

Ministrul Elena Udrea a trimis comisia parlamentara de ancheta sa-si ia documentele solicitate direct de pe site, clamand transparenta institutiei pe care o conduce. Dar transparenta decizionala este dublata, dupa cum se vede din documente, si de o transparenta a dorintelor doamnei ministru, precum si a capabilitatii de oferta a celor care au castigat licitatiile.

Evenimentul "Lumina la malul marii", organizat de Ministerul Turismului in statiunile Mamaia si Mangalia de Paste si 1 mai, pare a intruni toate datele pentru o licitatie cu dedicatie. Beneficiarul contractului de 311.000 de euro a fost firma Media Pro Pictures. Firmele care au depus oferte alaturi de Media Pro Pictures sunt Stage Expert si 360 Revolution.

De-a hotii si vardistii, titreaza Ziua. PSD, prin Olguta Vasilescu, ii cere raspicat lui Boc sa o predea pe Elena Udrea la Comisie, iar PDL, prin Gheorghe Flutur, cere o comisie pentru comisia care le terfeleste ministrul.

Pedelistii se agata de celebra interceptare a deputatilor din Comisia Udrea pentru a lovi in anchetatori. Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat ieri ca partidul a mandatat grupul din Camera Deputatilor sa solicite Comisiei Juridice verificarea membrilor Comisiei care au indraznit sa se antepronunte.

La randul lor, pesedistii insista sa o aduca din nou pe Udrea la audieri, cerandu-i lui Emil Boc sa-i ordone subordonatei sa se prezinte la Palatul Parlamentului.

Demersul anuntat de Flutur se inscrie in strategia democrat-liberalilor de a exploata la maximum inregistrarea conversatiei private dintre deputatii Ludovic Orban, Adriana Saftoiu, Claudiu Taga, Dumitru Chirita si Aura Vasile, prima persoana care a solicitat suspendarea Comisiei din acest motiv fiind chiar presedintele Camerei, Roberta Anastase.

Nici Anastase, nici Udrea si nici Flutur nu au nicio problema cu faptul ca interceptarea a fost facuta in mod ilegal.

Elena Udrea, sfatuita sa vina la comisie ca sa nu-i pericliteze campania lui Basescu, anunta Gardianul. Scandalul din jurul ministrului turismului, Elena Udrea, continua cu si mai mare intensitate.

Membrii comisiei de ancheta ii cer ministrului sa se prezinte la audiere pe 1 septembrie, altfel dezbaterea pe marginea modului cum au fost cheltuiti de Ministerul Turismului banii de la buget riscand sa se desfasoare in plen la o data care s-ar suprapune cu perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale.

Deputatul UDMR Petru Lakatos, membru al comisiei Udrea, a declarat ca ministrul turismului ar face bine sa raspunda la intrebarile comisiei parlamentare de ancheta, pe 1 septembrie, cand este chemata la audieri, altfel va raspunde in plen, iar discutia acolo va fi si mai aproape de campania electorala.

"Va dati seama, discutia in plen este si mai aproape de alegerile prezidentiale. Una e sa fie o discutie pe baza unui raport pe care si l-au insusit cel putin raportorii, si alta sa discuti si sa vii cu fel de fel de presupuneri in dezbatere parlamentara. Nu este recomandabil", a spus Petru Lakatos.

PSD i-a cerut premierului Emil Boc sa rezolve problema institutionala a doamnei Udrea, iar PD-L solicita anchetarea de catre comisia juridica, condusa de democrat-liberalul Daniel Buda, a membrilor comisiei de ancheta Udrea.

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor este nimeni altul decat democrat-liberalul Daniel Buda, cel care prin declaratii publice s-a declarat alaturi cu trup si suflet de Elena Udrea.

Imediat dupa infiintarea comisiei de ancheta Udrea, Buda a cerut demisia, din functie si din comisie, a presedintelui Comisiei de ancheta, liberalul Ludovic Orban.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Udrea comisie ancheta, #Elena Udrea licitatie, #Elena Udrea masini, #Elena Udrea ancheta Turism, #ministerul Turismului cheltuieli, #comisia Udrea inregistrare , #stiri politice