Legalizarea drogurilor si a prostitutiei: Presedintia acuza presa de distorsionare

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 17:13
2498 citiri
Legalizarea drogurilor si a prostitutiei: Presedintia acuza presa de distorsionare
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintia acuza "distorsionarea mediatica" a Raportului Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice si vine cu noi precizari referitoare la cele doua probleme grave pe care s-a "focalizat excesiv" dezbaterea: consumul de droguri si raspandirea bolilor cu transmitere sexuala.

"Analiza Comisiei prezidentiale cu privire la cele doua probleme nu este o pledoarie, dupa cum nu reprezinta niciun atac la valori, ci este o analiza stiintifica a acestor grave fenomene.

Dovada in acest sens o reprezinta precizarea pe care autorii insisi o fac la pagina 249, anume ca 'o serie de studii realizate in state care au legalizat deja prostitutia arata ca masura nu a avut efectele sperate in reducerea consecintelor negative ale sexului comercial asupra persoanelor implicate'", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

Conform sursei citate, "raportul este un document amplu cu privire la riscurile si inechitatile sociale din Romania, abordand probleme de maxima relevanta sociala precum saracia, somajul, decalajul de sanse si resurse intre mediul rural si urban, sistemul ineficient de protectie sociala sau scaderea accelerata a populatiei".

In urma analizei efectuate, Comisia de experti independenti a prezentat "posibile variante de actiune pentru limitarea altor fenomene in continua crestere, precum consumul de droguri si raspandirea bolilor cu transmitere sexuala, carora le cad victime in special persoane tinere".

Tinand cont de gravitatea acestor probleme, Administratia Prezidentiala considera ca "focalizarea excesiva pe aceste doua aspecte umbreste amplitudinea problemelor de natura sociala semnalate in raport, pentru a caror rezolvare este necesara o larga dezbatere".

"Variantele propuse de Comisia de experti trebuie sa faca obiectul unei dezbateri publice lucide si oneste, la care sa participe clasa politica, reprezentanti ai comunitatii medicale, ai celei juridice, reprezentanti ai cultelor si ai organizatiilor neguvernamentale", se mai arata in comunicatul citat.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#raport legalizare droguri, #raport Comisie prezidentiala, #legalizare prostitutie , #stiri politice