Presedintia cere trustului lui Voiculescu sa renunte la propaganda "tendentioasa"

Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 21:15
2813 citiri
Presedintia cere trustului lui Voiculescu sa renunte la propaganda "tendentioasa"
Foto: Realitatea TV

Administratia Prezidentiala precizeaza ca presedintele Traian Basescu nu apare drept ctitor al Bisericii Cotroceni pe textul gravat al clopotului, asa cum ar fi prezentat trustul media Intact si postul de televiziune Antena 3, carora le cere sa renunte la propaganda "tendentioasa".

"Administratia Prezidentiala solicita public trustului Intact si postului de televiziune Antena 3 sa renunte la propaganda tendentioasa pe care o lanseaza in mod curent, macar in aceasta zi de duminica, in care a avut loc slujba de sfintire a bisericii reconstruite a ansamblului Cotroceni, la 330 de ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii ctitorite de Serban Cantacuzino", se arata intr-o precizare a Administratiei Prezidentiale

Presedintia solicita trustului Intact si postului de televiziune Antena 3 sa respecte credinta persoanelor care au venit sa se inchine in biserica reconstruita de la Palatul Cotroceni, care fusese demolata in timpul regimului comunist si asigura opinia publica de faptul ca normele bisericesti si procedurile legale au fost intocmai respectate in vederea acestui eveniment.

Administratia Prezidentiala subliniaza faptul ca textul gravat pe clopotul Bisericii este in acord cu regulile de redactare ale unui asemenea text, pomenind pe ctitorul asezamintelor de la Cotroceni (voievodul Serban Cantacuzino), numele ierarhului locului (Preafericitul Parinte Patriarh Daniel) si numele sefului statului in al carui mandat a fost reconstruita integral biserica.

"Precizam, de asemenea, ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, nu apare drept ctitor al bisericii, numele sau fiind prezent doar in calitate de sef al statului, intrucat biserica de la Cotroceni este biserica-paraclis al Palatului Cotroceni, face parte, din punct de vedere administrativ, din ansamblul Cotroceni si a fost reconstruita integral, in conformitate cu dorinta urmasilor familiei Cantacuzino", se mai arata in precizarea amintita.

Numele actualului sef al statului este trecut pe noul clopot al Bisericii, pe care sunt aplicate Stema Romaniei, Stema Patriarhiei Ortodoxe Romane si poarta inscriptia: "Cu binecuvantarea Prea Fericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si din initiativa domnului Traian Basescu, Presedintele Romaniei, s-a faurit acest clopot pentru Biserica Palatului Cotroceni, fosta ctitorie a Domnului Serban Cantacuzino".

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Traian Basescu Biserica Cotroceni, #Traian Basescu nume clopot, #Basescu propaganda Trust Intact , #stiri politice