Primarii din tara, bulversati de legile Guvernului

Marti, 23 Martie 2010, ora 16:08
1056 citiri
Primarii din tara, bulversati de legile Guvernului

Se mai dau sporuri, nu se mai dau sporuri, care s-au pastrat, care erau ilegale? Acestea sunt intrebarile pe care primarii din orasele mai mici ale tarii si le pun dupa ce Guvernul a decis aplicarea Legii salarizarii unitare si Statutului functionarilor publici, insa nimeni nu-i lamureste, primind de la "centru" doar "raspunsuri filosofice".

Autoritatile locale de la Uricani nu mai stiu ce sa faca si cum sa aplice legea privind salarizarea in conditiile in care pana acum de trei ori au fost nevoiti sa refaca reincadrarea personalului.

Potrivit primarului Danut Buhaescu, problemele au aparut in momentul in care s-a pus in discutie Legea 330/2009 privind salarizarea functionarilor si mai precis sporul de dispozitiv, care este de 25 la suta si sporul de antena, care poate ajunge pana la 15%.

"Potrivit Legii 330, functionarilor publici nu trebuie sa li se diminueze venitul fata de anul 2009, insa daca respecti legea nu ai cum sa faci ca sa nu reduci veniturile. Vine o Ordonanta care reglementeaza Legea, dupa care mai apare un ordin semnat de ministrii de la Finante si de la Munca, iar apoi mai apare si o adresa a Agentiei de prestatii sociale.

Am facut de trei ori reincadrarile, pentru ca ba ni s-a transmis ca nu avem avize, ba mai stiu ce altceva. De la 1 ianuarie insa, nimeni nu spune foarte clar daca ai voie sau nu ai voie sa dai aceste sporuri. Toti ne transmit doar raspunsuri filosofice la adresele pe care noi le facem si nimeni nu ne lamureste", declara Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani.

Potrivit adresei Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale, organism ce, conform ordinului 32/42/2010 comun al Ministerului Muncii si Ministerului Finantelor, se ocupa de monitorizarea si controlul aplicarii Legii cadru 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, sporul de dispozitiv nu se mai acorda, in timp ce sporul pentru conditii periculoase de munca se acorda in conditiile prevazute de lege.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#legea salarizarii unitare, #Statutul functionarului public, #primari sporuri functionari, #Danut Buhaescu primar Uricani , #stiri politice