PSD depune luni la Parlament legea responsabilitatii fiscale

Sambata, 07 Noiembrie 2009, ora 17:11
1189 citiri
PSD depune luni la Parlament legea responsabilitatii fiscale

PSD va depune luni la Parlament proiectul de lege privind responsabilitatea fiscala, prin care se va introduce bugetarea multianuala, a anuntat sambata, la Cluj-Napoca, liderul partidului, Mircea Geoana.

Candidatul PSD la alegerile prezidentiale a afirmat in fata a peste 1.000 de persoane participante la un miting electoral al PSD Cluj ca legea va stopa risipirea banului public.

"Stim in fiecare zi cum se risipeste banul public si cum banii din taxe si impozite, pe care dumneavoastra ii platiti ,se duc pe apa sambetei, fara continuitate si fara sa sttim cum e posibil sa cheltuiesti zeci de miliarde de euro din buget si sa nu ai o centura de ocolire, sa nu ai autostrada, sa nu ai o scoala sau un spital de buna calitate. Aceasta lege pe care o vom prezenta luni in Parlament se numeste legea responsabilitatii fiscale, care va asigura pentru prima oara in Romania ceea ce se numeste bugetare multianuala. Vom sti, de acum inainte, cati bani trebuiesc cheltuiti pentru autostrada Transilvania, ca sa nu mai patim rusinea sa construim si sa ne oprim, asa ne prinde anul 10.000 pana vom avea autostrazi in Romania", a afirmat Mircea Geoana in aplauzele multimii.

Liderul PSD a mai afirmat ca legea responsabilitati fiscale va elimina posibilitatea rectificarii bugetare, "fara o justificare serioasa", asa cum s-a intamplat cu fondurile pentru subventiile crescatorilor de animale din Romania care au ajuns la "smecheriile lui Berceanu".

"De aceea nu sunt bani pentru subventie pentru agricultura in aceasta toamna, pentru crescatorii de animale, pentru ca printr-o rectificare de buget la Ministerul Agriculturii s-au dus banii care trebuiau sa vina pentru agricultura la asfalt si la smecheriile lui Berceanu si a gastii de la Golden Blitz. Acest lucru trebuie eliminat din modul in care functioneaza statul roman", a mai precizat Geoana.

Liderul PSD a mai spus, tot pe tema normelor legislative, ca PSD nu va accepta planul premierului Emil Boc de a calcula punctul de pensie in functie de inflatie si va propune chiar un cod al varstei a treia, care va cuprinde toate legile care se refera la drepturile pensionarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#PSD Parlament lege, #legea responsabilitatii fiscale, #Mircea Geoana , #stiri politice
Comentarii
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3
Geoana si PSD-ul incearca sa salveze pensiile tovarasilor care au slujit regimul Ceausescu si Iliescu
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Berceanu l-a mai facut o data MINCINOS pe Geoana . Poate de data asta ar trebui sa-l si injure , ca altfel nu il baga presa aservita "grupului Grivco" in seama .