PSD Vrancea ii cere lui Boc demiterea prefectului

Joi, 05 Noiembrie 2009, ora 22:10
1672 citiri
PSD Vrancea ii cere lui Boc demiterea prefectului
Foto: Q Magazine

Organizatia PSD Vrancea solicita Guvernului Boc sa-l demita pe prefectul Ion Oprea pe care il acuza ca incearca sa "impuna" membri si fosti candidati ai PD-L ca presedinti si loctiitori ai sectiilor de votare din judet, demers prin care ar dori "sa puna in aplicare un plan de fraudare al alegerilor".

PSD Vrancea sustine, potrivit unui comunicat remis de PSD si semnat de Marian Oprisan, ca a intrat in posesia propunerilor facute de prefectul Ion Oprea, care arata "dimensiunea exacta a planului PD-L de fraudare a alegerilor".

"PD-L a gasit o modalitate prin care sa falsifice rezultatul votului, prin presedinti si loctiitori. La aceste exemple putem adauga si informatiile aparute in presa locala in care se arata ca PD-L doreste sa isi puna reprezentanti in sectii si din partea altor partide politice", se precizeaza in comunicat.

De asemenea, organizatia PSD sustine ca a obtinut o adresa transmisa AEP, "in care solicita sa fie numiti, in sectiile de votare, presedinti si loctiitori care sunt membri PD-L".

"Este vorba de aproximativ 100 de persoane care au participat, la alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009, ca reprezentanti ai PD-L in sectiile de votare sau au fost fie candidati PD-L pentru functia de primar sau consilier local, la alegerile locale, sau sunt rude: sot, sotie, fiica, nas, fini cu presedintii organizatiilor locale PD-L.

Prefectul Ion Oprea, ulterior, a inceput sa faca presiuni la aceasta Autoritate pentru a anula lista cu presedintii si loctiitorii sectiilor de votare propusi de fostul prefect, lista care a fost insusita de presedintele Tribunalului Vrancea si a fost deja avizata de AEP", precizeaza PSD Vrancea.

Totodata, social-democratii ii cer prefectului "sa dea dovada de barbatie, sa nu astepte sa fie demis de Guvern si sa isi prezinte demisia de onoarea premierului Emil Boc".

Organizatia PSD prezinta o lista cu 39 de persoane despre care sustine fie ca ar avea legaturi de familie cu liderii PD-L, fie ar fi fosti candidati din partea democrat-liberalilor la ultimele alegeri.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#PSD Vrancea, #prefect Vrancea PDL, #PSD Marian Oprisan demisie prefect Vrancea , #stiri politice