Reactii politice la propunerea Monicai Serbanescu in fruntea DNA

Luni, 11 August 2008, ora 19:56
1706 citiri
Reactii politice la propunerea Monicai Serbanescu in fruntea DNA

Propunerea Monicai Serbanescu la conducerea DNA in locul lui Daniel Morar nu s-a lasat fara reactii din partea reprezenantilor principalelor partide. buna sau rea, propunerea in sine a fost mai putin comentata, politicienii axandu-se pe implicatiile pe care ei le vad in aceasta schimbare sau numai pe criticarea procurorului-sef al Directiei.

Boc: Schimbarea lui Morar este o executie politica

Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat ca o schimbare a lui Daniel Morar din fruntea DNA este echivalentul unei executii politice pentru a evita o motiune de cenzura impotriva Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu, din partea PSD-PRM-PC.

"Este o executie politica a lui Daniel Morar pentru ca PNL sa se mentina in continuare la putere si sa evite astfel o motiune de cenzura din partea PSD, PRM si PC, in conditiile in care raportul de tara al Uniunii Europene arata foarte clar caracterul independent si impartial al anchetelor DNA, fapt ce justifica mentinerea in continuare a sefului DNA", a declarat Boc.

Norica Nicolai vede in Serbanescu o sansa ca DNA sa devina nepartizana

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai a declarat luni, pentru NewsIn, ca propunerea Monicai Serbanescu la sefia DNA, in locul lui Daniel Morar, da sansa depolitizarii institutiei.

"Aceasta numire da sansa unei noi viziuni manageriale a institutiei", a afirmat Nicolai, care a adaugat ca se refera la o viitoare activitate eficienta si de nepartizanat politic a Directiei.

Bolcas: Orice nominalizare care il exclude pe Morar este binevenita

Deputatul PRM Lucian Bolcas considera ca orice nominalizare la sefia DNA, care il exclude pe Daniel Morar, "este binevenita".

"Orice nominalizare in fruntea DNA, care il exclude pe Daniel Morar, principalul vinovat al esecului luptei anticoruptie, este binevenita", a declarat Bolcas.

"Daniel Morar nu are capacitatea de a reprezenta pe nimeni si inalt nu va fi niciodata", a comentat Bolcas posibilitatea ca lui Daniel Morar sa-i fie atribuita functia de inalt reprezentant al ministerului la Bruxelles.

Ponta: Morar isi va gasi locul in Macedonia, langa Macovei

Vicepresedintele Partidului Social Democrat Victor Ponta considera ca ministrul Justitiei a facut ceea ce era de bun simt, si anume faptul ca nu i-a prelungit mandatul procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar.

"Sper ca noua doamna propusa in fruntea DNA sa vina cu un plan managerial in fata Consiliului Superior al Magistraturii care sa duca, in urmatoarea perioada, la un DNA eficient si independent, adica exact ce nu a fost in timpul mandatului lui Daniel Morar. Iar domnul Morar cred ca isi va gasi locul cel mai bun in Macedonia, alaturi de doamna Monica Macovei, alaturi de care va combate acolo coruptia, cu acelasi 'succes' cu care au combatut-o in Romania. Cu alte cuvinte, va face planul la stirile de televiziune, asa cum a facut in Romania", a afirmat Victor Ponta.

Eckstein: Basescu nu va accepta propunerea facuta de Predoiu

Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs a declarat ca, in opinia sa, presedintele Traian Basescu nu va accepta propunerea facuta de ministrul Justitiei pentru sefia DNA, acesta fiind inceputul unei lupte mediatice si politice de uzura.

"Mi-e foarte greu de crezut ca presedintele Basescu sa agreeze propunerea ministrului Justitiei. Iar incepe un joc de declaratii si de imagine, ceea ce va fi mai rau", a afirmat Eckstein.

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
#Monica Serbanescu, #reactii, #propunere, #sefie, #DNA, #Daniel Morar , #stiri politice