Revista presei: USL la putere doua ore, taxa auto se extinde, Basescu mai pierde si el

Marti, 31 Mai 2011, ora 07:59
2576 citiri
Revista presei: USL la putere doua ore, taxa auto se extinde, Basescu mai pierde si el
Foto:Ziua Veche

Zi plina ochi pe scena publica din Romania. Cu multa politica. Multe lupte politice. Si n-ar fi asta beleaua cea mai mare, desi, de cele mai multe ori, este. Problema e ca o sa ne coste la buzunar.

Primul dintre spectacolele politice de luni a fost, in ordine cronologica, anuntul ca presedintele Traian Basescu a pierdut procesul pe care tot el i-l intentase deputatului Mugurel Surupaceanu, dupa ce acesta spusese ca Presedintia favorizeaza consumul de droguri usoare.

Al doilea a fost cel din Senat, unde USL s-a bucurat ca a obtinut majoritatea in Senat, dupa demisia lui Serban Radulescu din PDL si punandu-l la socoteala pe Catalin Voicu, aflat in puscarie, numai pentru a afla dupa doua ore ca Puterea are din nou majoritatea, dupa inscrierea in UNPR a fostului pesedist Ion Toma.

In alta ordine de idei, o noua initiativa a Guvernului ar putea scoate bani buni din buzunarele multor romani. Si baga intr-ale altora. Coalitia de guvernare a decis ca taxa auto sa se aplice si masinilor cumparate din strainatate inainte de 2007, in cazul in care vor fi vandute. Vestea buna e ca taxa scade. Ingrijorati pentru banii lor ar trebui sa fie si politistii, dupa anuntul ministrului de Interne, ca, daca nu se fac disponibilizari, toti politistii vor primi cu 30% mai putin la salarii.

O nota de culoare a fost data de vizita premierului italian Silvio Berlusconi in Romania. Singura importanta din ultimul timp si facuta cand seful de la Roma ar fi trebuit sa fie la un proces.

Principalele titluri ale zilei sunt: "Basescu a pierdut procesul cu Surupaceanu", in "Jurnalul National", "PSD si PNL au luat majoritatea la Senat pentru doua ore", in "Evenimentul Zilei", "Nimeni nu scapa de taxa auto", din "Adevarul", "Traian Igas ameninta: Daca politistii nu sunt concediati, angajatii Ministerului de Interne vor primi salarii reduse cu 30% in decembrie, articol din "Puterea" si "Berlusconi: Neintelegerile dintre Italia si Romania au fost depasite", in "Romania Libera".

Jurnalul National - Basescu a pierdut procesul cu Surupaceanu

Presedintele Traian Basescu a pierdut procesul intentat deputatului PSD Mugurel Surupaceanu, pe care il acuzase de calomnie dupa o declaratie conforma careia Presedintia incurajeaza consumul de droguri usoare.

"E un semnal foarte bun. Tin sa multumesc, pe aceasta cale, si presei, care a aratat ca Traian Basescu are o problema. Sper ca am reusit sa castigam o lupta chiar si cu presedintele tarii, care a ales sa fie de cealalta parte, nu a celor care se lupta cu drogurile", a declarat Mugurel Surupaceanu, dupa anuntarea deciziei Judecatoriei, scrie Jurnalul National.

Traian Basescu poate face recurs la decizia instantei.

Evenimentul Zilei - PSD si PNL au luat majoritatea in Senat pentru doua ore

Opozitia a avut, pentru doua ore, iluzia ca are majoritate in Senat, dupa ce senatorul PDL Serban Radulescu si-a anuntat demisia din formatiune. Asta inseamna ca, punandu-l la socoteala pe Catalin Voicu, aflat la inchisoare, USL ar fi avut cu un vot mai mult.

Din pacate pentru ei, un alt senator, Ioan Toma, a anuntat si el ca se inscrie in UNPR, informeaza Evenimentul Zilei.

"Sunt un om de stanga si inscrierea mea in UNPR este un pas firesc. Am venit alaturi de colegii care au demonstrat ca stanga romaneasca nu si-a pierdut demnitatea", a spus Toma.

Adevarul - Nimeni nu mai scapa de taxa auto

Coalitia guvernamentala a decis, in sedinta de luni, sa modifice taxa auto, scazand-o cu 20-30 de procente, insa aplicand-o si masinilor cumparate inainte de 1 ianuarie 2007, la prima vanzare.

"Vom corecta numai acea discriminare indirecta pe care a sesizat-o Curtea Europeana de Justitie pentru masinile din Romania", a declarat Laszlo Borbely. In schimb, valoarea taxei va scadea cu 20-30%, dar procentul exact va fi stabilit miercuri in sedinta de Guvern", a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, potrivit Adevarul.

Puterea - Traian Igas ameninta: Daca politistii nu sunt concediati, angajatii

Ministerului de Interne vor primi salarii reduse cu 30% in decembrie

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a anuntat ca, in cazul in care nu se va gasi o solutie pentru concedierea catorva mii de politisti, toti angajatii institutiei isi vor lua salariile diminuate cu 30%.

"Trebuie sa retineti urmatorul lucru: daca nu facem aceste disponibilizari, salariatii MAI vor primi in decembrie cu 30% mai putin la salariu", a spus Igas, intr-o discutie cu jurnalistii privind programul de disponibilizare a politistilor, scrie Puterea.

Romania Libera - Berlusconi: Neintelegerile dintre Italia si Romania au fost depasite

Premierul italian Silvio Berlusconi a inceput o vizita de doua zile in Romania, chiar in timpul cand in tara sa avea doua zile de audieri intr-un proces de coruptie

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, a declarat, la inceputul intrevederii de la Palatul Victoria cu premierul Emil Boc, ca in relatia bilaterala dintre cele doua tari au fost "depasite neintelegerile care se creasera acum doi-trei ani" in legatura cu comunitatea romaneasca din Italia, informeaza Romania Libera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Basescu proces, #taxa auto, #disponibilizari MAI , #stiri politice