Rezultatul negocierilor: Croitoru a fost refuzat din nou de PSD, PNL si UDMR

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 16:22
3893 citiri
Rezultatul negocierilor: Croitoru a fost refuzat din nou de PSD, PNL si UDMR

PSD, PNL si UDMR i-au transmis premierului desemnat Lucian Croitoru in timpul mult asteptatelor negocieri ca nu are majoritatea parlamentara pentru formarea guvernului si i-au recomandat acestuia sa-si depuna mandatul.

Astfel, negocierile dintre Lucian Croitoru si PSD, PNL, UDMR si grupul minoritatilor nu par sa aduca vreo noutate, in conditiile in care lucrurile se complica in relatia cu FMI, iar Romania are nevoie de 3,5 miliarde de euro pentru a acoperi deficitul bugetar. Pana acum, doar PD-L si-a afirmat sprijinul pentru Guvernul Croitoru.

In plus, Lucian Croitoru a evitat sa comenteze daca negocierile cu partidele sunt influentate de anuntul lui Traian Basescu privind desemnarea unui premier din partea PD-L, in situatia in care Guvernul Croitoru nu trece de Parlament.

Lucian Croitoru nu parut impresionat de lipsa de sustinere a noii majoritati, dar a caracterizat discutia drept "un proces interactiv" si a declarat ca el nu este un "pion, ci o solutie".

"Le-am spus liderilor politici de astazi ca nu sunt un pion al nimanui, sunt mai degraba o solutie. Asa ma vad. Altfel nu as avea increderea sa actionez in acest sens", a declarat Croitoru. Intrebat daca isi depune mandatul, Croitoru a raspuns ca nu comenteaza.

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat marti, dupa intalnirea cu premierul desemnat Lucian Croitoru, ca PNL, PSD, UDMR si minoritati i-au transmis ca nu a gasit majoritatea pe care o cauta in Parlament si ca ar trebui sa-si depuna mandatul, solicitare pe care i-o vor face si presedintelui Basescu.

"I-am recomandat sa nu intre intr-o sarada politica care nu ii face bine nici lui, nici Romaniei, nici romanilor. Aceasta situatie adanceste criza, pericliteaza locurile de munca si afecteaza imaginea tarii in afara. Afirmam coeziunea pentru Klaus Iohannis si ii solicitam lui Traian Basescu sa il retraga pe Lucian Croitoru", a mai precizat liderul PSD.

"Reprezentantii celor patru grupuri parlamentare si al celor cinci formatiuni politice i-au comunicat domnului Croitoru ca nu beneficiaza de majoritatea de aproape 70% din Parlament si i s-a comunicat ca decizia e noastra e de sustinere a lui Klaus Iohannis pentru desemnarea in functia de premier", a declarat Ludovic Orban la finalul negocierilor cu premierul desemnat.

Vicepresedintele PNL a declarat ca reprezentantii noii majoritati i-au recomandat lui Lucian Croitoru sa isi depuna mandatul.

"I-am solicitat sa se duca la Basescu si sa-si depuna mandatul. Mi-a dat impresia unui om aflat intr-o situatie extrem de neplacuta, a fost extrem de incurcat si va dati seama ca in calitate de economist el stie aritmetica si stie ca nu are cum sa obtina majoritatea", a mai spus Orban.

Si Marko Bela a declarat la sfarsitul intalnirii cu Lucian Croitoru ca partidele politice si-au reafirmat decizia de a-l sustine pe Klaus Iohannis si nu se pune problema sa sprijine un alt guvern.

Lucian Croitoru mai are cinci zile la dispozitie pentru a forma Guvernul.

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#Lucian Croitoru premier desemnat, #Lucian Croitoru negocieri partide , #stiri politice
Comentarii
Poza Orest1
Orest1
rank 1
Croitoru a fost refuzat din nou de: PSD, PNL si UDMR
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
TRADATORII NATIUNII!!! PSD - PNL - UDMR VOR AJUNGE LA MANA MULTIMII