Romanescu si Manta apar in interceptarile din dosarul Pacuraru

Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 22:48
1874 citiri
Romanescu si Manta apar in interceptarile din dosarul Pacuraru

Numele fostilor deputati Marcel Romanescu si Pantelimon Manta apar in interceptarile DNA din rechizitoriul prin care Paul Pacuraru a fost trimis in judecata in legatura cu unele contracte pentru fiul sau, care ar fi fost promise in schimbul numirii fratelui lui Marcel Romanescu la ITM Gorj.

Potrivit rechizitoriului, la data de 3 iunie 2007, Dan Ilie Morega l-ar fi rugat pe Pacuraru sa-i primeasca in audienta pe Marcel Romanescu si Pantelimon Manta, pe motiv ca au o problema de rezolvat, mai exact numirea fratelui lui Marcel Romanescu in functia de inspector-sef interimar la Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj.

In discutia telefonica, liderul PNL Gorj il roaga pe Pacuraru sa ii primeasca pe cei doi, pe motiv ca ia doi parlamentari. Astfel, arata procurorii, Dan Morega a facut aluzie la faptul ca Marcel Romanescu si Pantelimon Manta intentionau sa treaca de la partidul lor in PNL. De altfel, Pantelimon Manta a trecut de la PC la PNL in septembrie 2007.

Potrivit transcrierii interceptarilor de la dosar, Marcel Romanescu a avut o discutie, pe 3 iunie 2007, cu Dan Morega, in care ii da de inteles acestuia din urma ca este interesat ca fratele sau sa fie numit la ITM Gorj.

Redam inregistrarea de la dosar:

Dan Morega: "Am vorbit acum cu Pacuraru"

Marcel Romanescu: "Iham"

DM: "Te poti duce pe la ora trei! I-am spus de interimat, de tot absolut."

MR: "Bine, la ora trei sunt la el."

DM: "Deci cu sau fara Manta!"

MR: "Am inteles! Pai nu, pe mine ma interseaza interimar ca sa fie si pana la urma vedem noi ce se intampla".

In declaratia data ca martor, Marcel Romanescu recunoaste ca a fost in audienta la Paul Pacuraru unde urma sa discute si in legatura cu numirea fratelui sau in functia de inspector interimar la ITM Gorj.

"De fapt, vroiam sa pun in discutie rezolvarea problemelor de la aceasta institutie", le-a declarat Romanescu procurorilor.

Potrivit rechizitoriului, telefonul lui Dan Ilie Morega a fost interceptat din mai pana in septembrie 2007, perioada in care liderul PNL Gorj a avut mai multe discutii cu Paul Pacuraru, cu fiul acestuia, cu Marcel Romanescu si cu fratele acestuia, George Romanescu.

Procesul lui Paul Pacuraru si al liderului PNL Gorj, Ilie Morega, va incepe pe 17 februarie 2009, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cei doi urmand sa fie judecati pentru contractele de protectie a muncii oferite in urma unor licitatii trucate fiului fostului ministru.

Fostul ministru al muncii si Morega, membru in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) la societatile comerciale Complexele Rovinari si Turceni, au fost trimisi in judecata de DNA.

Potrivit procurorilor, la data de 3 iunie 2007, Dan Ilie Morega i-a promis fostului ministru Pacuraru ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina contracte de achizitie publica in domeniul formarii profesionale la societatile comerciale Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

Conditia pentru oferirea acestor contracte a fost numirea de catre ministru, in functia de inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj a unei persoane indicata de Morega.

La data la care Dan Ilie Morega a facut promisiunea lui Pacuraru, fiul ministrului depusese o oferta de participare la o licitatie organizata de Complexul Energetic Turceni in vederea achizitionarii contractului "Instruire cursuri protectia muncii" in valoare de 45.500 lei, iar ulterior a depus o oferta pentru a participa la licitatia organizata de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia pentru contractul de achizitie publica "Comunicare si spirit de echipa" in valoare de 68.000 lei.

Morega i-ar fi promis lui Paul Pacuraru, iar acesta din urma a acceptat, ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina contractele mai sus amintite.

"Ulterior discutiei pe care au avut-o la data de 3 iunie 2007, inculpatul Pacuraru Nicolae Paul Anton, in vederea materializarii promisiunii facute de inculpatul Morega Dan Ilie, l-a pus in legatura pe acesta din urma cu fiul sau. De asemenea, la data de 15 iunie 2007, inculpatul Pacuraru Nicolae Paul Anton a numit in functia de inspector sef interimar al ITM Gorj persoana indicata de inculpatul Morega Dan Ilie", se arata intr-un comunicat remis, marti, agentiei NewsIn.

In urma acestor intelegeri, la data de 13 august 2007, fiul ministrului Pacuraru Nicolae Paul Anton a depus o ofera de participare la licitatie si la sediul Complexului Energetic Rovinari.

DNA mai arata ca se fac cercetari intr-o cauza separata, privind conditiile in care au fost atribuite contractele de achizitie de catre Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si Complexul Energetic Turceni. Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Marcel Romanescu, #Pantelimon Manta, #dosarul Paul Pacuraru, #Pacuraru DNA , #stiri politice