Sedinta Comisiei de buget-finante, suspendata

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 17:47
2539 citiri
Sedinta Comisiei de buget-finante, suspendata
Foto: Antena3

Presedintele Comisiei de buget-finante din cadrul Camerei Deputatilor, Viorel Stefan, a anuntat joi seara ca sedinta ce a avut loc pe parcursul intregii zile a fost suspendata pentru ca, prin desfasurarea ei fara ca toate amendamentele depuse la Legea bugetului de stat sa centralizate, s-a incheiat procedura.

Stefan a spus ca parte din vina o poarta chiar el, pentru ca a incercat fortarea procedurii si a inceput dezbaterile inainte ca toate amendamentele sa fie centralizate, pentru "a impaca si capra si varza".

"Am incercat, impacand si capra si varza, sa facem dezbateri in conditiile in care nu toate amendamentele au fost depuse, ele inca mai curg. Eu imi asum greseala ca am incercat sa fortez procedura pentru a incepe dezbaterile (...) Oameni suntem, asta e!", a spus Viorel Stefan.

Deputatul PSD s-a aratat deranjat mai ales de faptul ca, au existat obiectii cu privire la procedura aplicata de el chiar "din partea reprezentantilor arcului guvernamental, care ar fi trebuit sa ma sprijine".

Ulterior, pentru Ziare.com, Stefan a declarat a avut intentii bune, dar atmosfera a devenit tensionata din cauza celor de la PD-L si a fost necesara intreruperea sedintei.

"Am incercat, fortand, recunosc, procedura, sa incepem dezbaterile inainte ca toate amendamentele sa fie depuse. Aceasta bune intentie a mea s-a transformat intr-un incident care a dus la intreruperea sedintei", a spus Stefan, lamurind apoi ca "comportamentul colegilor de la PD-L", care ii intrerupeau pe cei care aveau cuvantul a dus la intrerupere.

Stefan a precizat ca spera ca dezbaterile sa fie reluate vineri incepand cu ora 10:00 si ca, cel mai probabil, ele vor continua si sambata si duminica.

"Maine dimineata la 10:00 speram sa putem relua dezbaterile intr-un cadru organizat. (...) Pana acum au fost centralizate 600 de amendamente, imultim cu 5, cu 6 si vom afla cam cum va arata centralizatorul pe care sper ca il vom avea maine dimineata pe masa.

Ceea ce pot eu sa influentez este programul de lucru, acesta sa fie cat mai intens, sa lucram si sambata, sa lucram si duminica", a mai spus Stefan.

Ulterior, democrat-liberalul Petru Calian a anuntat si faptul ca in cursul zilei de joi a trecut, totusi, un amendament depus de PSD.

"Nu se cauta altceva decat sa se reinvie baroniada locala. Colegii mei nu au sustinut amendamentul (care a trecut, n.red.). Speram ca Legea bugetului de stat sa ramana neschimbata in final", a spus Calian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Viorel Stefan, #comisie buget finante, #sedinta suspendata, #amendamente legea buget stat , #stiri politice
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Totul pentru front, totul pentru victorie !