Sefii SGG si DAE, ridicati la rang de ministru

Luni, 23 Februarie 2009, ora 13:47
1597 citiri
Sefii SGG si DAE, ridicati la rang de ministru

Secretarul general al Guvernului a primit rang de ministru pentru a-si putea exercita functia de autoritate in domeniul respectarii procedurilor la nivelul Executivului, iar seful DAE - pentru ca asigura, la cel mai inalt nivel, reprezentarea Guvernului in fata institutiilor europene.

"In vederea indeplinirii cat mai eficace a acestor atributii, Secretariatul General al Guvernului trebuie sa aiba o reprezentare echivalenta cu ceilalti membri ai Guvernului, astfel incat sa-si poata exercita functia de autoritate in domeniul asigurarii respectarii procedurilor la nivelul Guvernului", argumenteaza Executivul decizia de a acorda sefului SGG rang de ministru, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Astfel, secretarul general al Guvernului nu va mai avea statut de inalt functionar public, urmand sa fie asimilat, din punct de vedere al salarizarii si al reprezentarii, cu functia de ministru, fara a fi membru al Guvernului.

In ceea ce priveste acordarea rangului de ministru sefului DAE, Vasile Puscas, Guvernul argumenteaza ca decizia a fost luata "luand in considerare faptul ca, in virtutea atributiilor conferite de lege, conducatorul Departamentului pentru Afaceri Europene asigura reprezentarea Guvernului la nivelul institutiilor europene, la cel mai inalt nivel" ceea ce impune "schimbarea statutului conducatorului DAE prin acordarea rangului de ministru si prin participarea permanenta a acestuia la sedintele Guvernului".

Seful SGG a mai avut rang de ministru pana in primavara anului 2007 cand, odata cu restructurarea Guvernului, s-a decis ca acesta sa aiba statut de inalt functionar public.

Acordarea rangului de ministru sefului DAE, Vasile Puscas, a fost o solutie pentru pastrarea echilibrului in ceea ce priveste impartirea functiilor in Guvern intre PSD si PD-L.

Masura a fost luata dupa ce Dan Nica a preluat si functia de ministru de Interne, in locul lui Liviu Dragnea, dar s-a decis totodata ca acesta sa pastreze si functia de vicepremier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#secretar general Guvern, #afaceri europene ministru, #Vasile Puscas ministru , #stiri politice
Comentarii